Ha mind az 5 jel stimmel, a párkapcsolat menthetetlen

Ha mind az 5 jel stimmel, a párkapcsolat menthetetlen

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ha mind az 5 jel stimmel, a párkapcsolat menthetetlen

Előfordul, hogy egy pár együtt van akkor is, amikor a kapcsolat már menthetetlen és mindkettejüknek jobb lenne, ha külön utakon folytatnák. Ha az alábbi öt pont illik a párkapcsolatra, az elválás a helyes út.

Ugyanazokon a dolgokon vitáztok

Viták minden pár között előfordulnak: lehet hogy egyikükön nagyobb a nyomás például a munkahelyén és a felgyülemlett stresszt a másikon vezeti le, vagy egy váratlan esemény teszi próbára a kapcsolatot. Egy működő kapcsolatban ezeket a problémákat a felek képesek megoldani és felülkerekednek a gondokon.

Ha azonban mindketten ugyanazokat a dolgokat szajkózzátok bármi eredmény nélkül, az azt jelenti, hogy nem történt semmilyen előrehaladás a megoldás irányába. Lehet, hogy a párod, de az is, hogy egyikőtök sem hajlandó lépni az ügy érdekében. Amennyiben mindketten a szokásos lemezt rakjátok fel minden veszekedéskor, akkor csak ugyanazokat a köröket futjátok és a nem fog tovább épülni a kapcsolat.

A szakítás előjelei
Charday Penn/istockphoto.com

A szabadság gondolata felszabadító

Ha már nem egyszer azon kaptad magad, hogy a jövőről ábrándozol, de a partnered nem szerepel benne, az egy intő jel. Szívesebben mész el a szingli barátnőiddel bulizni, minthogy programot szervezz a pároddal és ez rendszeres? Úgy érzed, párkapcsolatod teher számodra, csapdába estél és szívesebben lennél egyedül?

Akkor komolyan el kell gondolkodnod arról, hogy miért is vagytok együtt a pároddal. Nem minden kapcsolat végződik azzal, hogy pár kézenfogva elsétál a naplementébe és ha ennek már egyértelmű jelei vannak, az a legjobb, ha továbblépsz.

Alapvető dolgokról teljesen másképp gondolkodtok

A karantén alatt az egyik legstabilabb hollywoodi sztárpár hölgytagja, Jada Pinkett nyilatkozta azt, hogy rájött, alig ismeri férjét, Will Smith-t. Egy kapcsolatban kiderülhet még évek múltán is, hogy a felek teljesen másképpen vélekednek fontos, alapvető dolgokról. (Több olyan párt ismerek, akiknél most jött elő, hogy ellentétes nézeteket vallanak a világjárvány vagy a BLM mozgalom kapcsán és ez megviseli kapcsolatukat).

Ha társaságban szégyelled a partnered, mikor az kifejti véleményét egy témában, az sosem szerencsés. Nemcsak politikai vagy társadalmi nézeteitek különbözhetnek, hanem szociális, etikai kérdésekben is ütközhettek. Sorsfordító lehet az a felismerés is, hogy például te szeretnél gyereket, ő viszont nem.

Már nem kívánod

Természetes, hogy a kapcsolat kezdeti lángolása után alábbhagy a szenvedély és a pár már nem bújik össze olyan gyakran, mint az első „mézeshetekben”. Ha azonban már heti egyszer sem kerítetek alkalmat az intimitásra, gondok vannak. Vagy esetleg ő igényelné a szexet de neked semmi kedved hozzá vele? A lényeg ugyanaz: ez a kapcsolat bizony zátonyra futott.

A szakítást megelőző jelek
Estradaannton/istockphoto.com

Túl sok a „tüske”

Vannak párkapcsolati hullámvölgyek, sőt, komoly krízisek is. Előfordul, hogyha egy ilyen után együtt marad a pár, akkor az még inkább megerősíti egymás iránti elkötelettségüket, de sajnos többször történik az ellenkezője. Rábeszélt egy döntésre, amit megbántál, vagy kiderült, hogy megcsal essetleg olyat mondott, amivel egy életre megbántott?

Az ember sokszor mondja, hogy megbocsát, de a neheztelés benne marad a szívében, az pedig kihat a vonzódásra, intimitásra és gyengédségre is. Az ilyen csendes, belső lelki háborgás felemészti az embert, nem engedi fejlődni a kapcsolatot, hanem szépen lassan megmérgezi azt. Ha nem tudod elengedni a neheztelést, engedd el a partnered, mert tovább együtt maradni egyikőtök szempontjából sem célravezető. 

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!