Otthon / Szórakozás

Szakadó eső és lábszag? A világ 5 legelképesztőbb pereskedése

Szakadó eső és lábszag? A világ 5 legelképesztőbb pereskedése

A nagymamámék telke melletti két szomszéd bácsi – akik addig nagy barátok voltak –  egyszer összeveszett a kerítéssel kapcsolatban valami banális dolgon, és emlékszem, hogy évekig pereskedtek. Nem tudom, ki kit perelt be és végül ki nyert, de már akkor is elgondolkodtam rajta, hogy milyen bárgyúságok miatt képesek az emberek bíróságra menni. Az alábbi öt eset eklatáns példája annak, hogy egyesek milyen kreatívak (?) tudnak lenne, ha pereskedésről van szó.

1. Büdös láb

A fiatal fiúk nem arról híresek, hogy zoknijaik illatoznának, de hogy emiatt a bíróságon kössön ki valaki, az elég ritka. 2009-ben a filozófia szakos egyetemistát, Teunis Tenbrook-ot kirúgták az rotterdami egyetemről. Az ok szokatlan volt, ugyanis az indoklás szerint azért tanácsolták el, mert lába annyira büdös volt, hogy a többi tanuló és az egyetem dolgozói képtelenek voltak mellette tanulni és koncentrálni. Tenbrook nem hagyta annyiban a dolgot, szerette volna befejezni tanulmányait, így bíróságra vitte az ügyet, ami kerek tíz évig tartott. A bíró az ő javára döntött, mondván, ilyen indokkal nem lehet kirúgni az egyetemről valakit. Hogy végül Tenbrook lediplomázott-e Rotterdamban, arról nincs hír.

2. Tanga csúzli

2008-ban az 52 éves Macrida Patterson éppen egy szexi tangát próbált, amikor arról lepattant a kis szív alakú medál és a szemébe csapódott.

A szaruhártyája megkarcolódott, de műtétre nem volt szükség. Ennek ellenére 25 ezer dollárra perelte be a Victoria’s Secret-et, mondván, sérülése következtében két hétig nem tudott dolgozni, illetve az orvosi költségei is magasak voltak. Az ügy kimeneteléről nincsenek információink, de Patterson végig azt hangoztatta, hogy neki ez sosem a pénzről szólt, csak nem szeretné, hogy mások is megsérüljenek.

3. Becsapós időjárás

Mindannyian jártunk már úgy, hogy a meteorológusok szép, napos időt jósoltak, aztán mégis rossz idő lett. Ez történt egy izraeli nővel is, de ő ezen annyira felháborodott, hogy beperelte az időjóst gondatlanságért. Az volt az indoka, hogy a jósolt meleg időnek megfelelően lengén öltözött, de elkapta egy vihar, aminek következtében megfázott, így négy napig nem tudott munkába menni és 38 dollárt kellett gyógyszerre költenie. A plusz stressz miatt összesen ezer dollárt követelt és egy bocsánatkérést Danny Rup-tól, a meteorológustól. A TV-csatorna peren kívül egyezett meg vele, kifizették neki a kért összeget és igen, még a bocsánatkérést is megkapta.

4. A játékautó

2000-ben Catherine McGowan, egy egyedülálló, üzletvezetőként dolgozó édesanya betelefonált egy rádiós nyereményjátékba, melynek fődíja egy vadiúj Renault Clio volt. Nagyon örült, amikor közölték vele, hogy nyert, majd amikor átvette nyereményét, szembesült vele, hogy valójában egy játékautóról van szó. Úgy érezte, megalázták és mérgében ügyvédet fogadott. Chris Constantine-t, a „poén” agytröszt műsorvezetőjét menesztették a rádiótól, McGowan pedig annyi pénzt kapott, amiből vehetett magának egy igazi autót.

5. Túl ijesztő horror

A Universal Filmstúdió híres Halloween Horror Partijára minden évben ezrek tolonganak.

1998-ban Cleanthi Peters nagymama és tízéves unokája viszont egy kicsit jobban megijedt a kelleténél.

Igazából nem lehet tudni, mégis mire számítottak egy horror-házban, de állításuk szerint „megtámadta” őket egy motorosfűrésszel hadonászó „őrült”, aki természetesen az egyik beépített ijesztgető volt. Úgy megijedtek tőle, hogy a kijárathoz való menekülés közben mindketten elestek. A nagymama fizikai sérülés és lelki trauma elszenvedése miatt indított pert és 15 ezer dollárt követelt. A Universal végül peren kívül megegyezett vele.

Kép forrása: sunemotion/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást