A muffinok királynője a sütőtökös. Ez az omlós, puha sütemény kellemesen édes ízével a legjobb kényeztetés forró kakaó mellé, a hideg őszi-téli estékre. Kevés kukoricalisztet is tegyünk a tésztájához, hogy még sárgásabb, rusztikusabb külleme legyen.
Hozzávalók:
10 dkg vaj
10 dkg cukor
15 dkg liszt
5 dkg kukoricaliszt
25-30 dkg durvára reszelt sütőtök
1 tojás
1 csomag sütőpor
őrölt fahéj
vaníliás cukor
Elkészítés:
A száraz és nedves összetevőket keverd össze két külön tálban, majd folyamatos kevergetés mellett a száraz összetevőket add hozzá a nedvesekhez. A tészta akkor lesz finom és könnyű, ha nem robotgéppel, csak fakanállal kevered. Töltsd a masszát kivajazott, kilisztezett formákba, és 190 fokra előmelegített sütőben süsd 20-25 percig.