Stílus / Haj

5+1 trendi rövid frizura, amivel elkerülöd a gomba-hatást

5+1 trendi rövid frizura, amivel elkerülöd a gomba-hatást

A kulcsszó: rétegezés

A rövidre vágott, de sűrű, vastag szálú haj könnyen ugrik fel gombaformára, ezt azonban elkerülheted, ha a fodrászod rétegezi a hajadat, vagyis olyan textúrát alakít ki belőle, ami lágyan omlik le, sehol nem lesz túl vastag és nem áll el gömbszerűen a fejedtől.

Ha ügyesen van rétegezve, akkor akár egy rövidebb bob fazonnak is lágy, természetes hatású lehet az esése.

Borzolt hatás

A vastag haj olyasmi, amit sokan irigyelnek, és neked is minden okod megvan arra, hogy büszke legyél rá. Nem kell tehát feltétlenül a fejedre lapítani a tincseket akkor sem, ha rövidebbre vágatod a hajadat.

Ha szereted, hogy sűrűnek és vadnak hat a frizurád, akkor szárításkor borzold össze kicsit a tincseket némi hajhabbal, vagy hajformázóval süss bele néhány csigát, hullámot. A hajadnak így tartása, tömege lesz, de romantikus, sőt szexi hatást keltesz vele, ahelyett, hogy úgy néznél ki, mint a Beatles elveszett tagja.

Vagány pixie

Ha az egészen rövid frizurák tetszenek, az sem jelenthet gondot, még különösen sűrű hajjal sem. Lehet azonban, hogy ilyenkor érdemesebb a valóban vagány vonalon elindulni, és az oldalról felnyírt, fentebb hosszabbra hagyott fazonok között szétnézni. Ezzel a vágással hajad sokat veszít a tömegéből, és sokkal készségesebben áll majd a rendelkezésedre, amikor szárításról, formázásról van szó.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Aszimmetrikus és nőies

Ha egy kicsit nőiesebb fazont keresel, akkor válassz egy valamivel hosszabbra vágott, de szintén aszimmetrikus fazont. Ez nem csak kezelhetővé teszi a hajadat, de a textúráját is előnyösebbé teszi. A felemás hossz vagányságot kölcsönöz a frizurának, ugyanakkor a lágy hullámok és a hosszú frufru nőiességet, lágyságot és játékosságot ad a megjelenésedhez.

Ritkított bob

Ha szereted a hajad sűrűségét, de el akarod kerülni a gombahatást, viszont nem is akarsz sokat bajlódni az otthoni hajformázással, akkor ez a bájos, rétegzett és ritkított, állig érő bob fazon lesz az igazán neked való választás!

Elég, ha egy kis nem kiöblítendő hajbalzsamot viszel a hajadra minden hajmosás után, más formázóra nincs is szükség, mert a hajad természetes tartása, ereje lesz ennek a frizurának az alapja.

Szögletes bob

Ez a fazon elveszi a fölösleges tömeget a hajadból, mégis hagyja, hogy az esése szép és természetes legyen. Igazi örök klasszikus, mégis nagyon modern hatást kelt, és biztos, hogy 20 év múlva visszanézve sem lesz ciki.

Ami pedig külön jó benne, hogy elég rövid ahhoz, hogy az ápolásával, szárításával ne legyen sok baj, de még éppen elég hosszú ahhoz, hogy össze tudd fogni egy hajgumival, így munka, főzés vagy sport közben is kényelmes viselet, és változatosan is hordhatod.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást