5+1 divatos rövid frizura, amivel elkerülöd a gomba-hatást

5+1 divatos rövid frizura, amivel elkerülöd a gomba-hatást

Címlap / Stílus / Haj / 5+1 divatos rövid frizura, amivel elkerülöd a gomba-hatást

A kulcsszó: rétegezés

A rövidre vágott, de sűrű, vastag szálú haj könnyen ugrik fel gombaformára, ezt azonban elkerülheted, ha a fodrászod rétegezi a hajadat, vagyis olyan textúrát alakít ki belőle, ami lágyan omlik le, sehol nem lesz túl vastag és nem áll el gömbszerűen a fejedtől.

Ha ügyesen van rétegezve, akkor akár egy rövidebb bob fazonnak is lágy, természetes hatású lehet az esése.

Borzolt hatás

A vastag haj olyasmi, amit sokan irigyelnek, és neked is minden okod megvan arra, hogy büszke legyél rá. Nem kell tehát feltétlenül a fejedre lapítani a tincseket akkor sem, ha rövidebbre vágatod a hajadat.

Ha szereted, hogy sűrűnek és vadnak hat a frizurád, akkor szárításkor borzold össze kicsit a tincseket némi hajhabbal, vagy hajformázóval süss bele néhány csigát, hullámot. A hajadnak így tartása, tömege lesz, de romantikus, sőt szexi hatást keltesz vele, ahelyett, hogy úgy néznél ki, mint a Beatles elveszett tagja.

Vagány pixie

Ha az egészen rövid frizurák tetszenek, az sem jelenthet gondot, még különösen sűrű hajjal sem. Lehet azonban, hogy ilyenkor érdemesebb a valóban vagány vonalon elindulni, és az oldalról felnyírt, fentebb hosszabbra hagyott fazonok között szétnézni. Ezzel a vágással hajad sokat veszít a tömegéből, és sokkal készségesebben áll majd a rendelkezésedre, amikor szárításról, formázásról van szó.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást