Az egészséges, friss zöldségek és gyümölcsök gyakran ránk romlanak, viszont ha csomagolt alternatívákat vásárolsz, kevésbé táplálóak. De van néhány módszer a rendszer legyőzésére. Mióta tudom, hogy a családomban egyedüliként gluténérzékeny vagyok, rájöttem, hogyan hozzam ki a legtöbbet a pénzemből anélkül, hogy azt érezném, amit veszek, az a szemétbe fog kerülni. Ezekkel a tippekkel te is pénzt takaríthatsz meg, csökkentheted az élelmiszer-pazarlást, és továbbra is egészségesen étkezhetsz anélkül, hogy túlköltekezésekbe ütköznél.
1/5 Megtervezem a hetemet
A legjobb tanácsom egyszerű: készíts tervet. Amikor megtervezem a heti étkezéseimet, azzal kezdem, hogy megnézem, mi az, ami van már itthon. Ha valamit el kell használnom (most például rengeteg paradicsomunk van), akkor készítek egy receptet az összetevő köré. Beépítem a heti repertoárba, majd készítek egy listát azokról az összetevőkről, amelyekre szükségem van ahhoz, hogy a kitalált fogások elkészüljenek.
Az elkészült ételeket ebédre biztosan, de gyakran vacsorára is fogyasztom. Ezen kívül betervezek még néhány gyors reggeli opciót - mint amilyen a granola joghurttal vagy a pirítós salátával és sonkával-, végül pedig néhány harapnivaló is felkerül a bevásárlási listámra. Ilyen például az alma, a banán, különféle zöldségek és a diákcsemege.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!