Kikapcsolódás / Utazás

5 dolog, amit sose csinálj egy hotelszobában – Ha fontos az egészséged

5 dolog, amit sose csinálj egy hotelszobában – Ha fontos az egészséged

Ne felejtsd csekkolni az ágyat!

Még a legelegánsabb szállodában is előfordulhat, hogy valaki nem figyelt, nem vett észre valamit, vagy éppen az előtted ott megszálló hozott magával bogarakat.

Egy utazási blog szerkesztője azt javasolja, hogy a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében érkezéskor tedd a bőröndödet a fürdőkádba, majd alaposan forgasd át az ágyat – így, ha kellemetlen meglepetést találsz is, biztos lehetsz abban, hogy azt nem viszed a ruháiddal át a másik szobába, vagy még rosszabb esetben haza.

Ne használd a díszpárnákat!

Sok hotel fáradozik azon, hogy a szobáit otthonosabbá tegye, ennek pedig egy egyszerű és látványos módja a díszpárnák használata.

Ám ezeket semmiképpen sem javasolt alvópárnaként használni, mivel a nem levehető huzat megtisztítása szinte lehetetlen, így biztos lehetsz benne, hogy más vendégek is pihentették már az arcukat a textílián, és szennyeződéseket is hagytak rajtuk.

Ha extra párnára lenne szükséged, jelezd a recepción, egészen biztos, hogy nem fog gondot okozni még egy tiszta huzatú, frissen mosott párna előkerítése.

Ne használd a hajszárítót!

Kényelmes szolgáltatásnak tűnik, de egyes szakértők mégis inkább azt mondják, csak hagyd megszáradni a hajadat, vagy vidd magaddal a saját hajszárítódat, mert a hotelszoba beépített hajszárítója sajnos nyüzsöghet a baktériumoktól.

Az ABC felkért egy mikrobiológust, Chuck Gerba-t, hogy ellenőrizzen különböző használati tárgyakat Los Angeles-i hotelszobákban, és arra a meglepő eredményre jutottak, hogy a hajszárítókban van a legtöbb baktérium, ráadásul értelemszerűen ezeknek a belső tisztítása sem megoldható.

Hacsak nem szeretnél egy adag baktériumot az arcodba fújni közvetlenül zuhanyzás után, inkább kerüld el a használatukat.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást