A 4-es főúti gyilkos: sorozatgyilkosok, akiket mai napig nem sikerült elkapni

A 4-es főúti gyilkos: sorozatgyilkosok, akiket mai napig nem sikerült elkapni

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A 4-es főúti gyilkos: sorozatgyilkosok, akiket mai napig nem sikerült elkapni / 4. oldal

A leghírhedtebb sorozatgyilkosok egy részét ugyan sikerült elkapni, ám akadnak olyan elkövetők, akiknek kilétére sosem derült fény. Összeállításunkban az ő szörnyű történetüket mutatjuk be.

6/7 Vetkőztető Jack

Hasfelmetsző Jack utódaként is szokás emlegetni a magyarul Vetkőztető Jack (Jack, the Stripper) néven hírhedté vált gyilkost, aki elődéhez hasonlóan örömlányok körében szedte áldozatait.

Öt fiatal nővel végzett a hatvanas évek közepén, lemeztelenített testüket London különböző pontjain rejtette el, vagy a Temzébe dobta. A szóbeszéd szerint orális szex közben, péniszével fullasztotta meg a prostituáltakat.

Vetkőztető Jack áldozatai, Elizabeth Figg és Gwynneth Rees (Forrás: thesun.co.uk)

Mint ahogy az általában lenni szokott, a gyilkos kilétével kapcsolatban több elmélet is született, ám minden kétséget kizáróan egyik gyanúsítottra sem tudták rábizonyítani, hogy ő lenne Vetkőztető Jack – akárcsak Hasfelmetsző esetében, a hatóságok egyszerűen nem tudtak a nyomára bukkanni.

Alfred Hitchcock Téboly című mozija részben ezeket a gyilkosságokat dolgozza fel.

7/7 A 4-es főúti gyilkos

Bár Magyarországon szerencsére nem nagyon jellemző, hogy sorozatgyilkos tartaná rettegésben a lakosságot, azért nálunk is akadtak brutális esetek, ám ezeknek többnyire meglett a tettese.

Máig nincs azonban konkrét gyanúsítottja a Karcag közelében, a 4-es főút mentén történt gyilkosságoknak, melynek áldozatai fiatal prostituáltak voltak. Az első áldozat 2007-ben tűnt el, a 34 éves, háromgyerekes anya földi maradványai négy évvel később kerültek elő.

2010-ben kétszer is lecsapott, áldozatai 24 éves nők voltak, egyikük holttestét a Karcagot Bucsával összekötő út menti vizesárokban találták meg. Valószínűsíthető, hogy a gyilkosnak volt egy negyedik áldozata is, noha a holttest sosem került elő: a 18 éves lányt 2010. május 22-én este látta utoljára a barátja, amint beszáll egy bordó kocsiba, azóta pedig nincs hír róla.

A rendőrség szerint valószínűleg környékbeli az elkövető, akinek elkészítették a profilját, ám az ügyet sajnos nem sikerült megoldaniuk.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3 4

»