Otthon / Szórakozás

Az ábécés gyilkos és társai: 7 sorozatgyilkos, akit eddig még nem sikerült elkapni

Az ábécés gyilkos és társai: 7 sorozatgyilkos, akit eddig még nem sikerült elkapni

A leghírhedtebb sorozatgyilkosok egy részét ugyan sikerült elkapni, ám akadnak olyan elkövetők, akiknek kilétére sosem derült fény. Összeállításunkban az ő szörnyű történetüket mutatjuk be.

A New Orleans-i hóhér

A New Orleans-i hóhér becenevet brutális tetteivel érdemelte ki a férfi, aki 1918-ban kezdte el szedni áldozatait. Elsőként egy hentest és a feleségét végezte ki egy baltával saját otthonukban. Még fel sem ocsúdtak a tragédiából a környéken élők, amikor a meggyilkolt házaspár szomszédjában élő férfit is vérben fagyva találták meg – az elkövetés módja arra utalt, hogy ugyanaz a tettes csapott le.

A hóhér ezután sem állt le, becslések szerint legalább tíz emberrel végzett a következő években, mígnem egyszer csak vége szakadt a gyilkosságsorozatnak. A tettest soha nem kapták el.

A Kőember

A Kőember az általa fegyverkánt használt eszközről kapta a nevét, áldozataival ugyanis rendre egy nagy kővel végzett. Az indiai Kalkuttában tevékenykedő gyilkos célpontjai az utcákon heverő hajléktalanok voltak, akiket sokszor álmukban ért a halál.

1989-ben összesen 13 esettel hozták összefüggésbe a sorozatgyilkost, majd a nyomozás során fény derült rá, hogy négy évvel korábban, Bombay-ben is tucatnyi hajléktalant öltek meg ugyanezzel a módszerrel, tehát ezek a gyilkosságok is nagy valószínűséggel a Kőember számlájára írhatók. Kilétét máig homály fedi.

A Zodiákus

Hasfelmetsző Jack után talán a Zodiákusként hírhedtté vált sorozatgyilkost ismerik a legtöbben, noha személyazonosságára soha nem derült fény. Becenevét ő maga kreálta, ugyanis a rendőrséggel és az újságokkal folytatott levelezése során zodiákus jellel szignózta üzeneteit, melyeket mindenféle kódok és rejtjelek által közölt – ezek egy részétmáig nem sikerült megfejteni.

Áldozatait Észak-Kaliforniában szedte, az évek során összesen öt emberrel végzett, közülük az első egy egyetemista lány volt, aki éppen a könyvtárból tartott haza, amikor lecsapott rá. A rendőrök másnap találták meg a fiatal lány holttestét a könyvtár közelében: testét összesen 11 késszúrás borította, a fejét szinte elválasztották a nyakától,arca tele volt zúzódásokkal. Noha találtak több bizonyítékot is a helyszínen – ujjlenyomatot, szövetmaradványokat az áldozat körme alatt, és még egy cipőlenyomatot is –, nem sikerült azonosítani a tettest, aki két év múlva újra lecsapott: ezúttal egy szerelmespárral végzett, akiket az autójukban lőtt le egy 22-es kaliberű pisztollyal.

Fél év múlva ismét fegyverrel támadott rá egy párra, mindkettőjüket többször meglőtte, de csodával határos módon a fiú túlélte. Hiába adott azonban pontos személyleírást a Zodiákusról, ekkor sem sikerült elkapni. Néhány hónappal később újból egy párt szemelt ki magának, késsel támadott rájuk, és bár többször is megszúrta őket, a férfi itt is túlélte a támadást. Utolsó áldozata egy taxis volt, de ezt követően még egy nőre is rátámadt, neki azonban sikerült elmenekülnie.

A gyilkosságok után is folyamatosan leveleket küldött a rendőrségnek, melyekben újabb és újabb támadásokról fantáziált, ám ezeket szerencsére végül nem hajtotta végre.

A sorozatgyilkos hátborzongató tettei a filmipart is megihlették,Jake Gyllenhaal főszereplésével 2007-ben mutatták be a Zodiákus című krimit.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást