Sminksuli: Így ne csináld! 4 tipikus smink hiba elkerülése

Sminksuli: Így ne csináld! 4 tipikus smink hiba elkerülése

Címlap / Stílus / Arc / Sminksuli: Így ne csináld! 4 tipikus smink hiba elkerülése

Szemöldök – Így ne csináld!

A szemöldök formája és erőssége hihetetlenül fontos része a sminkelésnek, nagyban befolyásolja az arc hangulatát. Gyakran látok a képen láthatóhoz hasonló, túl sötét, túl szögletes „szigorú szemöldököt”.

Több oka is lehet ennek a bakinak, először is nagyon nagy divatja van a tökéletesre rajzolt ívnek, tele van a net gyönyörű fotókkal, ahol csak egy szemet látunk szépen kisminkelve, erős szemöldökkel. Én is imádom nézegetni ezeket a fotókat, de nagyon csalóka, ha nem látjuk az egész arcot.

A következő ok lehet a nem megfelelő színű termék. Szemöldök festésnél az első számú szabály, hogy mindig sokkal világosabb termékkel kell dolgoznunk, mint a saját szálaink.

Végül a forma: én azt tanácsolom mindenkinek, hogy gondolkozzon ombre hatásban. Ha megnézzük a szemöldökünket festék nélkül, azt látjuk, hogy a belső részen általában ritkábban nőnek a szálak.

Ezt a hatást nagyon fontos megtartani, tehát mindig belülről kifelé sötétedjen a szín. Ha esetleg mégis túl erősre sikerül, egy szemöldök kefével (vagy alaposan kimosott régi szempillaspirál fejjel) átfésülve sokkal lágyabb lesz az eredmény.

Korábbi videómban meg tudjátok nézni én hogyan csinálom, 2:38 másodpercnél találjátok.

Szemöldök – Inkább így csináld!

Több technika is létezik a szemöldök kiemelésére, a legtermészetesebb hatást szemöldök spirállal lehet elérni, ezzel azonban hiányt nem tudunk pótolni, mivel csak a szálakat festi be.

Másik lehetőség a matt szemhéjpúder, amit a szokásos ferde, vékony gerincű ecsetünkkel tudunk felvinni. Itt nagyon fontos a termék választás, legyen sokkal világosabb, mint a saját szálaitok és arra is érdemes gondolni, hogy a legtöbb barna szemhéjpúder „bevörösödik” a szemöldökön. Vörös hajúaknak ez persze jó hír, de a Magyarországon gyakori tompább, szürkésbarna hajnál kifejezetten feltűnő.

Én ezúttal szemöldök ceruzát választottam, abból is egy kitekerhető változatot, ami annyira vékony, hogy szálakat tudok vele húzni. A másik oldalán rögtön ott a szemöldök kefe, ezzel el tudom puhítani a belső részeken.

Amivel nagyon vigyázzatok, az a gél állagú szemöldök festék. Az első képen látható „rossz szemöldököt” ezzel csináltam, jól látszik, hogy túl sötét és belül túl szögletes. Ezek az anyagok nagyon pigmentáltak, különösen figyelni kell velük, hogy meglegyen az ombre hatás. Ezen kívül vízállóra száradnak, úgyhogy a javítgatás sem olyan egyszerű, mint a többi terméknél. Viszont, ha már gyakorlottak vagytok, érdemes beszerezni egyet, mert nagyon tartós, én imádom.

Amit én használtam:
Anastasia Beverly Hills – Brow Wiz – Soft Brown

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást