Sminksuli: 5 perces nyári smink, lépésről-lépésre

Sminksuli: 5 perces nyári smink, lépésről-lépésre

Címlap / Stílus / Arc / Sminksuli: 5 perces nyári smink, lépésről-lépésre

Mai cikkemben a saját 5 perces nyári sminkrutinomat szeretném megmutatni nektek. Ez az a pár lépés, ami még a rohanós hétköznap reggeleken is belefér az időnkbe és biztosítja, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben egész nap. Extra előnye, hogy egyetlen ecsetet sem kell hozzá használni, mindent kézzel fogok felvinni (biztos vagyok benne, hogy most sokan fellélegeztetek).

Számomra nyáron ezek a legfontosabb szempontok: fényvédelem, könnyű érzés a bőrön, üdeség és tartósság. Le fogom írni nektek kedvenc termékeimet is, amik nekem már bizonyítottak a kánikulában. Ha személyre szóló tanácsra vágytok, keressetek bátran: 

Facebook: juliakardomakeup
Instagram: julcsakardos

Fényvédelem és alapozás

Sminkes tanulmányaim előtt nagy dilemma volt számomra, hogy nyáron milyen alapozót válasszak. Szeretném ha védene a káros sugárzás ellen, tartós lenne és a lehetőségekhez képest matt is – akkor is ha izzadok – ugyanakkor ne legyen fullasztó érzés a bőrömnek.

Az én megoldásom a következő: fogom a kedvenc erős fedésű, tartós alapozómat és összekeverem a fényvédő krémemmel, fele-fele arányban. Ahogy a felső képen láthatjátok, felviszek belőle az arcom középső területeire, majd szépen eldolgozom a kezemmel a szélek felé.

Mivel az alapozó fedése sokkal enyhébb így krémmel lazítva, ezért én két rétegben ismételtem meg (ha neked egy réteg is elég, akkor örvendj és ne kövesd a példámat).

Amit én használtam: Estée Lauder – Double Wear Stay-in-place Makeup, Kiehl’s – Ultra Facial Cream SPF 30

Korrektor a szemkörnyékre és a bőrhibákra

Ezután a folyékony korrektor következik, amit a szemkörnyékemre viszek fel az ecsetes applikátor segítségével, majd a középső ujjamat használva, apró ütögető mozdulatokkal beledolgozom a bőrbe. Én a belső szemzughoz mindig visszatérek egy második réteggel, általában ez az a terület, ahol erősebb a karika színe.

A mozgó szemhéj részen csak végighúzom az ujjam, amikor már kevés korrektor maradt rajta, így elkerülöm hogy a felesleg beüljön a mélyítő ívbe. Az apró bőrhibákra, pattanásokra egy másik, vastagabb fedésű korrektort használok, felviszek a vörös részekre egy viszonylag vastag réteget és hagyom picit száradni.

Általában a szempillaspirál után térek vissza ezekre a részekre és egyszerűen az ujjbegyemmel beütögetem a bőrbe a korrektor foltokat (húzó/satírozó mozdulatokat ne használjatok, mert ezzel csak leszeditek, amit felraktatok).

Amit én használtam: MAC – Prep+Prime Highlighter – Bright forecast, MAC – Studio Finnish Concealer

Szemöldökceruza

Megígértem, hogy nem fogunk ecsetet használni, így a szemöldök formázásához ceruzára lesz szükség. Érdemes olyat venni, aminek a másik végén kis kefe is található, én először ezzel fésülöm át a szálakat, hogy lássam tisztán a formát.

Először az alsó vonalat rajzolom meg, majd áttérek a legmagasabb pontra, ahonnan kifelé haladva enyhén meghosszabbítom a formát.

Ezután folytatom a belső rész felé, ügyelve arra, hogy egyre halványabb legyen a szín. Az alsó képen láthatjátok, hogy a legbelső részen már nincs is festék, itt ritkábbnak tűnik a szemöldök és pont ettől természetes. Végül még egyszer átfésülöm az egészet, ehhez használhattok áttetsző vagy akár színezett szemöldök spirált is.

Amit én használtam: Anastasia Beverly Hills – Brow Wiz – Soft Brown

Szempillaspirál

Nem vagyok híve a vízálló spiáloknak, de kánikulában gyakran használom az alsó pillákra, hogy a krémes korrektoron ne kenődjön el.

Az én jelenlegi kedvenceim: MAC – Extended Play Gigablack Lash, Catrice – Glamour Doll Volume (vízálló), RDel Young – Maxi Definition (ez egy elképesztően olcsó termék és imádom, Rossmann üzletekben találjátok).

Pirosító trükk

Ezt a technikát egy nagyon kedves sminkes barátnőmtől tanultam, ezúton is csókoltatlak Evelin! Korábbi cikkeimben már sokszor írtam a folyékony rúzsok különféle használatáról, legutóbb például tusvonalat húztam vele. Képzeljétek el, pirosítóként is tökéletesen működik, sőt szerintem az egyetlen anyag, ami tényleg fennmarad.

A krémpirosítókat pár perc alatt beszívja a bőr, a por állagúak pedig néhány óra után tűnnek el, bármilyen minőségiek és erősen pigmentáltak is. A technikát a felső képről tudjátok ellesni, egyszerűen hagytam egy pici alapozó-fényvédő krém keveréket a palettámon, mellé pöttyöztem a folyékony rúzsból és az ujjammal összekevertem kb. a felével.

Ezután óvatos ütögető mozdulatokkal vittem fel az arcrózsára, ez fontos! Ne dörzsöljétek/húzzátok/satírozzátok, csak a tapogató/ütögető mozdulat működik. Ha esetleg túl erősre sikerül, a maradék krémes alapozóval még tudjátok halványítani.

Amit én használtam: Anastaia Beverly Hills – Liquid Lipstick – Kathryn

Színezett ajakápoló

Utolsó lépésként egy színezett ajakápolót vittem fel: Kiehl’s – Butterstick Lip Treatment SPF25 (Naturally Nude).

Be kell vallanom, amióta megvettem ezt a terméket, nagyon ellustultam a rúzsozást illetően. Annyira bársonyos érzés, gyönyörű természetes a színe, 25 faktoros fényvédelmet biztosít, nap közben maximum egyszer kell újra használni – egyszerűen szerelmes vagyok belé!

Több színben is lehet kapni, mindegyik áttetsző fedésű, így csak enyhén színezi meg az ajkakat. Nem olcsó, nagyon nem, de minden forintot megér és nagyon lassan fogy.

Íme a végeredmény

Így néz ki a kész smink. Gyors, hatékony, természetes. Remélem hasznosnak találtátok a tippeket és nektek is ugyanolyan jól fog működni ez a rutin nyáron, mint nekem.

Próbáljátok ki, hajrá!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást