7 slankító minta, amiben sokkal karcsúbb leszel

7 slankító minta, amiben sokkal karcsúbb leszel

Címlap / Stílus / Divat / 7 slankító minta, amiben sokkal karcsúbb leszel

De szeretjük az izgalmas mintákat! Még szép! Csak az a probléma, hogy sokunk számára komoly fejtörést okoz, hogy a minták optikailag is kijelölik a rólunk alkotott kép körvonalait, torzíthatják arányainkat, esetleg előnytelenül hangsúlyozzák bizonyos testrészeinket. A félelmek nem alaptalanok, viszont a mindenkori divat folyamatosan rácáfol a mintákkal kapcsolatos görcsökre. Íme néhány példa, hogyan tudjuk előnyünkre fordítani a mintás darabok hatását!

Trükkös pöttyös

Imádnivaló pöttyös. Kedvencem. Van pöttyös kabátom, sálam, szoknyám, blúzom és nadrágom is. Persze, nem egyszerre hordom őket és korántsem ideális az alkatom.

Ez a pöttyös blézer viszont azért fantasztikus, mert elmossa az alak körvonalait, mivel a szemben a minta sűrűsége interferáló, kápráztató érzést kelt, emiatt folyamatosan játszik a szemünk előtt a forma.

Egyszínűvel kombináljuk, így tudjunk maximalizálni az optikai csalás hatását.

Keresztbe csíkok

Bizony, ez keresztbe és haránt is csíkos, mégpedig széles csíkokkal, maximális kontraszttal.

Figyelem! Az alak nem csontkollekció, csinos modell, párnácskákkal. Mégis előnyösen hat a csíkos felső, hiszen megtöri a test optikai középvonalát és körvonalát és bátran játszik a hatással.

A széles csík ráadásul vezeti is a szemet, tehát a V alakban szabott dekoltázs, mely loknis derékkal végződik, erőteljesen slankít és nem érezzük merevnek.

A párducminta

Az egyik legmegosztóbb minta, amit a divatipar ismer. Persze, ha duotone változatban, ráadásul fekete-fehérben hordjuk, olyan elegáns, hogy eszünkbe sem jut róla, hogy árthat.

Nem is teszi, holott a modell a húsosabb felére vette föl.

Attól, hogy a mintázat nem szabályos, az egész inkább háttérnek tűnik, a szemet pedig az alak élesebb körvonalaira irányítja.

Fontos részlet, hogy zárt a konstrukció: a fekete blézer és a fekete cipő keretet ad a figurának, így rendezettséget és valódi eleganciát sugall.

Rafinált törökminta

Hahó, bohémek! Eljött a ti időtök. A törökminták titka a részletgazdagságban rejlik.

Klasszikus formái például a ruha alján található mag-minta, ami igen ősi szimbóluma annak a kultúrának.

A színes kacskaringók csak úgy vonzzák a tekintetet, így el is felejtünk az összhatással foglalkozni. Meg akarjuk fejteni a képet, hiszen sejtjük, hogy valamit ábrázol.

A színes kavalkád másik hatása, hogy amennyiben a mintát középre helyezzük, a figura gerincét fogjuk kijelölni és a szem számára sorvezetőként határozzuk meg az alak középpontját.

Geometrikus

Ez a lány sem attól vonzó, hogy kiállnak a csontjai. Nőies és elegáns darabot visel, merész dekoltázzsal. Már a ruha szabása is előnyös, hiszen az átkötős fazon azt üzeni, van mit megmutatni.

A geometrikus minták játékossá teszik az amúgy sem merev darabot. Folyton mozgásban van, így ki kell találnunk, hol is vannak a határai valójában.

Az ilyen markáns minták viselésénél nagyon fontos, hogy maximum egy harmadik kísérő színt hordhatunk még, nem szabad több színnel keverni.

Ehhez a darabhoz például illik egy piros fülbevaló és karkötő vagy arany lánc és gyűrű.

Amorf mintázatok

Akár a párducminta egyik verziója is lehetne, de ha jobban megnézzük, amorf alakzatokból áll ez a darab.

Trükkös, hiszen azzal vagyunk elfoglalva, hogy megfejtsük: jelentenek-e valamit a minták, összetartoznak-e, van-e a mintának határa stb.

A lényeg, hogy nem kell túlagyalni, semmi nincs mögötte, egyszerűen jól mutat ez a szabálytalanság, ami minden szabályt felrúg.

Az élet is ilyen, nem igaz?

Sorminták

Katonás rend és játék. Bizony, ez nem ellentmondás: ez a sorminták logikája. Ezen a darabon különösen jól érvényesül, mert itt a színekkel játszott a termékfejlesztő.

A designer, aki a mintát megrajzolta, a sötétkék dominanciától a mályva és narancs kombinációjáig vitte az átmenetet.

Ráadásul a minták egymást is megtörik: vízszintes, egyenes vonalak és függőleges sorminták váltakoznak, mintegy ritmust szabva az észlelésnek. Az eredmény egy elegáns, vidám darab, amelyben viselője garantáltan csinosnak érzi magát.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!