Életmód / Ezotéria

A Skorpió marása ellen nincs orvosság, vagy mégis?

A Skorpió marása ellen nincs orvosság, vagy mégis?

Elérkeztünk az ősz talán egyik legharsányabb, és egyben sokakat megosztó horoszkópjához, a Skorpióhoz. Számtalan írást olvastam már arról, hogy ez a jegy mennyire kegyetlen és akaratos, mindazonáltal szenvedélyes és bátor. Ezek azonban olyan tulajdonságok, melyek születési hónaptól függetlenül szinte bárkit jellemezhetnének, így egy kicsit mélyebbre ástam, hogy megvizsgálhassuk, vajon milyen érzés lehet együtt élni egy ennyire markáns jegy szülöttével. Íme, az eredmény!

Marni tud, de mérgesen?

Az köztudott a Skorpióról, hogy markáns véleménnyel van szinte mindenről, azonban ezt nem is rejti véka alá, és finomkodást mellőzvén ezt közli is a külvilággal.

Nehezen elviselhető tulajdonsága, hogy elég kritikus szemmel tekint másokra, így a legapróbb hibáikat is képes az orruk alá dörgölni, míg ellenkező esetben, ha őt éri megszólás, vérig van sértve!

És jaj, annak, aki megbánt egy Skorpiót!

Hiú természetéből fakadóan ezt azonban nagyon nehéz elkerülni, hiszen még a pozitív kritikát is teljesértékű hadüzenetnek tekinti, a dacos hallgatása mögött pedig már forralja is a bosszúját!

Az elkövetett „bűn” mértékétől függ majd az is, hogy a marása mennyire lesz fájdalmas a számodra.

Jobb, ha a tarkódra is növesztesz szemet!

Ezt nem csak arra kell érteni, ha megbántottál egy Skorpiót, és gyanús hallgatását követően egy szempillantás alatt vált hízelgő hangnemre.

Ez a jegy természetéből fakadóan hajlamos a legkiszámíthatatlanabb pillanatokban támadni, és felróni egy olyan sérelmet, ami évekkel ezelőtt érte a részedről.

Emellett, mivel egy rendkívül uralkodó jegy, nem ritka, hogy a csipkelődésével igyekszik abba az irányba terelni, ahová szeretné, hogy eljuss.

Mindezek ellenére, a Skorpió szerető nagyon odaadó tud lenni, legfőképpen akkor, ha a hiúságát megfelelő mennyiségben legyezgeted!

Mivel lobbanékony természet, így a legkisebb előjel nélkül is képes az érzékiségre még a leglehetetlenebb helyzetekben és helyszíneken is.

Munkabírásban bajnok!

Akaratosságának és mozgékonyságának köszönhetően a Skorpió azon kevés jegyek egyike, akire munka területén mindig lehet számítani, és ez nem csak a szakmai oldalt illeti, hanem az otthon végzendő házimunkára is.

Remek vezető válhat belőle, ha képes az indulatait kordában tartani, és a bosszúszomját lenyelni, máskülönben könnyen kicsúszhat a főnöki székből.

Teherbírása igen nagy, így a nehezebb fizikai feladatokban is számíthatsz rá, legyen szó bútorrendezésről, cipekedésről vagy akár lefolyószerelésről.

Természetesen, ha otthon végez feladatokat, melyeket te bíztál rá, akkor cserébe elvárja az ajnározást és a dicséretet!

Érzelmek hálójában

Érdekes jegy a Skorpió, ugyanis rendkívül végletes tulajdonságokkal bír. A fentiktől eltekintve egy roppant érzelmes személyt ismerhetsz meg benne, ha kellő bizalommal fordul feléd, és megnyitja előtted Pandóra szelencéjét.

A kemény páncél alatt ugyanis egy érző, szerető szív lapul, ami módfelett odaadó tud lenni szerettei irányába.

Mindazonáltal énközpontúságának köszönhetően gyakran úgy érezheted, hogy te csak a második helyre szorulsz a fontossági sorrendben, pedig ez nem így van, még ha a látszat ezt is mutatja!

Ha egy Skorpió szívét elnyered, többé a csípése sem lesz olyan fájó, hiszen az már inkább csak egy természetéből fakadó megszokás lesz, sem mint valódi ártási szándék.

A jegyre jellemző, hogy remek beleérző készséggel rendelkezik, így minden érzelmi szituációban számíthatsz a támogatására, azonban ne lepődj meg rajta, ha olykor már annyira beleéli magát a dolgokba, hogy támogatóból inkább pártfogolttá avanzsál.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást