Kikapcsolódás / Szórakozás

5 sírva röhögős vígjáték, ha szereted a minőségi humort

5 sírva röhögős vígjáték, ha szereted a minőségi humort

1/5 Nevetséges Napóleon – Napoleon Dynamite

Tipikusan az a film, amit legalább kétszer meg kell nézni, hogy értékeld, mert elsőre minden figyelmedet leköti a „mi van??” életérzés.

Napoleon egy Preston nevű kisváros középiskolása, a tipikus és örök lúzer, eltúlzott és kifacsart karikatúrája annak, akinek egy kicsit mind látjuk magunkat, ha előkerül valamelyik gimis fotónk.

A legjobb mindebben az, hogy Napoleont ezt egy cseppet sem érdekli, ő kizárólag a saját kis világában él, amitől az egész sztori egészen elképesztővé, néha egyeneseb bizarrá, de legfőképp zavarba ejtően humorossá válik.

2/5 Brian élete – The Life of Brian

A Monthy Python csoport fergeteges vígjátéka tényleg nem ismer semmit és senkit, amiből vagy akiből ne merne viccet csinálni! De pimaszságukat megbocsájtjuk, hiszen a görbe tükörben, amit elénk tartanak, nagyon sok olyan igazságot is meglátunk, amit egyébként nem szeretnénk észrevenni.

Ha egyszer megnézed a Brian életét, megnézed kétszer, háromszor, négyszer is, és te sem fogod tudni megállni, hogy ne idézd az olyan klasszikusokat belőle, mint a „Mit adtak nekünk a rómaiak?”, a „Mostantól szólítsatok Lorettának!”, vagy személyes kedvencemet, a „Ti mind egyéniségek vagytok!” című jelenetet.

3/5 Csillagporos emlékek – Stardust Memories

Woody Allen egy kevésbé ismert, de annál szerethetőbb vígjátékát választottuk a listánkra, amit, ha még nem láttál, érdemes megnézni.

Az alapsztori már eleve visszás: egy ünnepelt filmrendező kasszasikereket arat vígjátékaival, ám amikor komolyabb témákra vágyik, a nézők elfordulnak tőle. A Woody Allenre jellemző belső marcangolás itt veszi kezdetét, és ahogy már megszoktuk, senki nem tud olyan szórakoztatóan szenvedni, mint ő.

Lehet, hogy vannak jobb, viccesebb, érdekesebb filmek Woodytól, de az „egy férfinek elszabadultak az indulatai” jelenet miatt fel kellett kerülnie ennek is a listánkra.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást