Szórakozás / Otthon

5 sírva röhögős vígjáték, ha szereted a minőségi humort

A vígjáték sokak szemében a filmszakma mostohagyereke, pedig nem kell rögtön igénytelen és együgyű poénokra, vagy válogatott gusztustalanságokra gondolni. Az alábbi filmeket akkor is szeretni fogod, ha te más dolgokat találsz viccesnek!

Nevetséges Napóleon – Napoleon Dynamite

Tipikusan az a film, amit legalább kétszer meg kell nézni, hogy értékeld, mert elsőre minden figyelmedet leköti a “mi van??” életérzés.

Napoleon egy Preston nevű kisváros középiskolása, a tipikus és örök lúzer, eltúlzott és kifacsart karikatúrája annak, akinek egy kicsit mind látjuk magunkat, ha előkerül valamelyik gimis fotónk.

A legjobb mindebben az, hogy Napoleont ezt egy cseppet sem érdekli, ő kizárólag a saját kis világában él, amitől az egész sztori egészen elképesztővé, néha egyeneseb bizarrá, de legfőképp zavarba ejtően humorossá válik.

Brian élete – The Life of Brian

A Monthy Python csoport fergeteges vígjátéka tényleg nem ismer semmit és senkit, amiből vagy akiből ne merne viccet csinálni! De pimaszságukat megbocsájtjuk, hiszen a görbe tükörben, amit elénk tartanak, nagyon sok olyan igazságot is meglátunk, amit egyébként nem szeretnénk észrevenni.

Olvastad már?  5 mesefilm, amin a felnőttek is sírnak

Ha egyszer megnézed a Brian életét, megnézed kétszer, háromszor, négyszer is, és te sem fogod tudni megállni, hogy ne idézd az olyan klasszikusokat belőle, mint a „Mit adtak nekünk a rómaiak?”, a „Mostantól szólítsatok Lorettának!”, vagy személyes kedvencemet, a „Ti mind egyéniségek vagytok!” című jelenetet.

Csillagporos emlékek – Stardust Memories

Woody Allen egy kevésbé ismert, de annál szerethetőbb vígjátékát választottuk a listánkra, amit, ha még nem láttál, érdemes megnézni.

Az alapsztori már eleve visszás: egy ünnepelt filmrendező kasszasikereket arat vígjátékaival, ám amikor komolyabb témákra vágyik, a nézők elfordulnak tőle. A Woody Allenre jellemző belső marcangolás itt veszi kezdetét, és ahogy már megszoktuk, senki nem tud olyan szórakoztatóan szenvedni, mint ő.

Lehet, hogy vannak jobb, viccesebb, érdekesebb filmek Woodytól, de az „egy férfinek elszabadultak az indulatai” jelenet miatt fel kellett kerülnie ennek is a listánkra.

Okostojás – Rushmore

Max Fisher a Rushmore gimnázium diákja, a Francia Klub, a Német Klub, a Sakk Klub és a Csillagvizsgáló Klub elnöke, a vívócsapat kapitánya és a retorikai önképzőkör elnöke, valamint a Max Fisher Színjátszókör igazgatója és producere, amely számára darabokat ír a rendőrségi korrupcióról, a nagyvárosi bűnözésről, a háborúról és az élet egyéb örömeiről.

Tervei hatalmasak, az Oxfordra, legrosszabb esetben a Harvardra készül, az egyetlen bökkenő csak az, hogy ő az iskola legcsapnivalóbb tanulója

Olvastad már?  Kevésbé felkapott, jópofa vígjátékok nőknek – Ezektől jobb hangulatba kerülsz!

Wes Anderson csodálatosan fényképezett, fantasztikus, visszafogott, mégis kikerülhetetlen humorral készített filmjén néhol hangosan hahotázol majd, de ahol nem, ott is végig mosolyogsz.

Életrevalók – Intouchables

Egy gazdag arisztokrata, aki egy sportbaleset után tolószékbe kényszerül, és egy fekete srác a külvárosi gettóból. Érdekes karakterek, különleges élethelyzetek – vajon mi jön ki ebből?

Olivier Nackache és Eric Toledani rendezésében egy fantasztikus, bátor vígjáték, ami nem fél merész témákhoz nyúlni, és ami képes átlépni a saját árnyékát.

A szereplők között különleges barátság fűződik, a két világ találkozása pedig nem csak hihetetlenül vicces jeleneteket eredményez, de kicsit az élet dolgairól is elgondolkodtat két nevetés közben, vagy akár alatt.