Miért nem randizunk elvált apával? Amiért esélyt kell adni neki

Miért nem randizunk elvált apával? Amiért esélyt kell adni neki

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Miért nem randizunk elvált apával? Amiért esélyt kell adni neki

Egy elvált apának teret és időt kell hagyni, hogy gyógyuljon, feldolgozzon, és végighaladjon a gyászfolyamat minden egyes szakaszán. Mert valljuk be, egy válás valóban gyász, veszteség, mert kiszakadunk az érzelmi komfortzónából, a mindennapok bejáratott, biztonságot adó rutinjából. Egy kapcsolatban úgy működünk, mint a gyermekek, bármennyire tagadjuk, szeretjük a rutint, ez adja lelki komfortérzetünket.

Az okos válás első feltétele a másik teljes elengedése, vagyis legalábbis az erre való hajlandóság, ahol nincsenek már érzelmek, nincs gyűlölet, bosszúvágy, nincs már szerelem és semmilyen más kötődést jelző érzelem, nincs „dögölj meg, drágám”, és nincs „break up sex”. Egy elvált apának ezt mind fel kell dolgoznia, és különösen fájdalmas, ha gyermekével is megszűnik a napi kapcsolata.

Azt tapasztaljuk mostanság, hogy az elvált apák perifériára szorultak a társkeresés terén, és a szóba jöhető, lehetséges jelöltek listájának a legalján kucorognak. Miért toljuk őket félre, miért ülnek kispadon, és nézik beletörődve, ahogyan karonfogva elsétálunk a „hibátlan áruval”?

A hibátlan áru ismérvei: nőtlen, csibészes mosolyú, kidolgozott felsőtestű férfiegyed, divatos keresztnévvel, jó családi háttérrel, saját lakással, pénzügyi vagy jogi területen szerzett diplomával, és minimum egy nyelvtudással. A hibátlan áru nem defektes, a virtuális pasi webáruházban hibátlan fogsort villant ránk. Azt hinnénk, fizetett, beépített ember ő, a site arca, vagy valami olyasmi. De nem, ő valódi, hús és vér, és igazi (virtuális) virágot kaptunk tőle. És ránk is kacsintott.

Az egyedülálló apa nem igazán élvezi az ottani jelenlétét, mert nincs sikerélménye. Az utóbbi időben igencsak megcsappant az önbizalma, pedig lelke mélyén reménykedett, hogy azért a harmincas éveikben járó nőknek már benőtt a feje lágya, és nem csupán a yachtos, karibi nyaralásos, meseautó mellett feszített bicepsszel pózolós képekre tapadnak majd, hanem őt is figyelemre méltatják. Sajnos tévednie kellett.

Online állapota felér egy privát és nem reprezentatív felméréssel, miszerint a megkérdezett (levélben megszólított) nők 99 százaléka figyelemre sem méltatja, ignorálja, levegőnek nézi. Egyetlen esetben kapott egy automatikus elutasító levelet. Nos, ennek a hölgynek talán volt gyerekszobája, megtanították erre-arra, és szorult bele némi empátia. Az egyedülálló apa ezért kispadon üldögél, és egyre kevesebb lendülettel vesz részt a játékban, akár nézőként is.

Naponta végigpörgeti a „kínálatot”, mintha egy színes online magazint lapozgatna, és egyre kevésbé hiszi, hogy keresnivalója van ott. 

Pedig semmi baj nincsen az egyedülálló apával. Ráillik a fentebb felsorolt kritériumrendszer, bár csibészes mosolyát kissé megkoptatta az élet és a sok tépelődés, de minden más stimmel. Nincsenek yachtos, sielős képei, vagy boys night out fotói bújós pincérlányokkal. A gyerekei szerepelnek a képeken. A közösen eltöltött pillanatok. Állatkerti bari simogatás, családi evezés, tóparti nyaralás. Nincsen százfogú, villantott mosoly, szétszolizott, epilált felsőtest. Csak sima együttlét van, boldog pillanatok.

Furcsán működünk mi nők. Felháborodva és levegőért kapkodva reagálunk, ha egy nyalka, fenti kritériumoknak megfelelő legény kijelenti, szingli anyuka szóba sem jöhet. Hiszen mi tökéletesek vagyunk, megjártuk a hadak útját, és főnixmadárként újjászülettünk. Ők nem vállalnak be gyereket, sajátot akarnak, idegen alomból származó fekete hattyút nem dédelgetnek a keblükön. Mély tiszteletem a kivételeknek, de mi nem ugyanígy működünk?

Steril áru kell, érintetlen. Én akarom rá kitűzni a zászlómat legelőször. Én akarom elkapni, betörni, rossz fiúból kezes bárányt akarok csinálni. Én akarom rá kirakni először a foglalt táblát.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

 • Mana
  2021.07.17., 14:01

  Tipikus női írás, ellentmondó és naív…
  Egy csomó feltételezést gondol ki milyen egy elvált apa, ami mögött nincs garancia, mert egyáltalán nem biztos hogy eljut egy elvált és gyerekkel rendelkező ember oda, ami egy stabil párkapcsolathoz kell. Az embert ismerd meg, és ne vetítsd ki rá azt hogy szerinted milyen.
  “Fogadd el a problémákat vele…és minden szuper lesz.”
  “Nagyfokú érzelmi intelligenciával, toleranciával, érzelmi érettséggel, szerető törődéssel csodákra leszel képes.” Hagyjuk már a megmentő nő szerepet, nagyon sok energiát elszív és a vége kudarc. Egy férfi sem akarja hogy megmentsék, mert neki jó úgy ahogy van. Ha nem lenne jó, ő változtatna magán. Ez megint az hogy kivetíti a saját gondolatait a másikra, és azt hiszi tényleg olyan.

  Válasz

Írj egy hozzászólást