Készíts elő mindent, amit csak lehet
Ez a lépés sem mindig az erősségem, de igyekszem koncentrálni rá, mert úgy érzem, hogy tényleg rengeteget segít. A séfek szerint ugyancsak nagyon fontos, hogy amit csak lehet, azt odakészítsünk magunknak előre. Érthető, miért javasolják: így elkerülhető a kapkodás, vagy éppen az, hogy odaégjen a hagyma, mire kitúrod a fűszereket a fiókból. Ha biztosra akarsz menni, akkor tényleg mindent (vagy legalább az egyes fogásokat a logikai menetrend szerint) konyhakésszé teszel.
Ideértendő a mosás, pucolás, felvágás, szükség esetén a mérés, ha recept alapján dolgozol. Apropó, recept: a séfek szerint alapszabály, hogy először az egészet részletesen átolvassuk, elemezzük és csak utána állunk neki a főzésnek.
Ideértendő a mosás, pucolás, felvágás, szükség esetén a mérés, ha recept alapján dolgozol. Apropó, recept: a séfek szerint alapszabály, hogy először az egészet részletesen átolvassuk, elemezzük és csak utána állunk neki a főzésnek.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!