Építs fel egy logikus sorrendet
Hogy feltegyem az i-re a pontot, nálam nem csak a sűrű menetrend miatt szoktak bonyolódni a dolgok, hanem azért is, mert sokszor főzés közben találom ki, mi lesz valójában az ebéd. Nos, ez nyilván nem profi mentalitás, a séfek mindig előre tudják, mit készítenek, mivel fognak dolgozni, így pedig már könnyen fel tudnak állítani egy sorrendet. Az első lépés tehát a tervezés, ami már csak azért is hasznos, mert ennek köszönhetően egyszerre készülhet el minden.
Képzeld el ezt úgy, mint amikor készítesz egy levest, többféle alapanyagokból, amelyek eltérő idő alatt főnek meg. Először a legkeményebb alapanyagokkal kell kezdened, különben az egyik szétfő, mire a másik éppen megpuhul. Ugyanezt az elvet kell alkalmaznod akkor is, amikor több fogás logikai sorrendjét állítod fel.
Képzeld el ezt úgy, mint amikor készítesz egy levest, többféle alapanyagokból, amelyek eltérő idő alatt főnek meg. Először a legkeményebb alapanyagokkal kell kezdened, különben az egyik szétfő, mire a másik éppen megpuhul. Ugyanezt az elvet kell alkalmaznod akkor is, amikor több fogás logikai sorrendjét állítod fel.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!