Salma Hayek fontos tabutémáról beszélt – Rá így hatott a menopauza

Salma Hayek fontos tabutémáról beszélt – Rá így hatott a menopauza

Címlap / Kikapcsolódás / Közélet / Salma Hayek fontos tabutémáról beszélt – Rá így hatott a menopauza

Sokakat nem hagyott nyugodni, miért nagyobbak a színésznő keblei

Salma Hayeket legutóbb A Gucci-házban láthattuk a jósnő Pina Auriemma szerepében. Hogy a filmet népszerűsítse, több fotót is megosztott magáról. Köztük egy olyan képet is, amelyen egy „Original Gucci” feliratú fürdőruhában limonádét iszik egy medencében. Sokaknak azonban egyáltalán nem az volt érdekes, mit visel, hanem hogy a színésznőnek szemmel láthatóan most nagyobb a dekoltázsa, mint a néhány évvel ezelőtti fotóin. 

Függetlenül attól, hogy éppen trend vagy sem, Salma Hayek már a 90-es évek óta előszeretettel hord mélyen dekoltált ruhákat. Ezért volt is bőven összehasonlítási alap, hogy aztán a rajongók és a bulvársajtó is találgatni kezdjen, vajon átesett-e mellnagyobbító műtéten, bármennyire is a magánügye. 

Egy interjú során pedig egyszerűen meg is kérdezték tőle, hogy „ugye kapott segítséget ahhoz, hogy ilyenek lettek a keblei”? Eltekintve attól, hogy a kérdés egyáltalán nem helyénvaló és tolakodó, Salma Hayek roppant frappáns választ adott, mert előhozott egy olyan tabutémát, amelyről a nők többsége – a hollywoodi sztárokat is beleértve – hallgat. 

A menopauza áll a háttérben

Az 55 éves színésznő határozottan elismerte, hogy igen, a keblei nagyobbak lettek. Mi több, elmondása szerint jó ideje csak nőnek és nőnek, ami a hátának már nem annyira szórakoztató, de tenni ellene nem lehet. Ugyanis a mellmérete megváltozásának egy nagyon egyszerű és természetes oka van: a menopauza. 

A kijelentése elsőre talán téged is meglephet, hiszen egyrészt lehet, hogy te még nem élted át, másrészt aligha lehet a sajtóban bármit is hallani a menopauzáról. Nincs ez másként Hollywoodban sem, ahol már csak azért sem beszélnek róla, mert az idő múlásának a jele. A hollywoodi színésznők pedig sok mindent megengedhetnek maguknak, de azt nem, hogy megöregedjenek a filmvásznon – legalábbis a társadalom általában így tartja.

A legtöbb színésznőtől azt várják el, hogy örökké 25 évesnek nézzen ki, vagy inkább ne is kapjon jelentős szerepeket. Ezért is számított nemrég olyan különleges eseménynek, amikor egy olyan híres színésznő, mint Salma Hayek, úgy döntött, hogy ellentmond annak, amire számítanak tőle, és igenis büszkén vállalja, hogy most megy keresztül a menopauzán.

Ezért fontos, hogy te se kezeld tabutémaként a menopauzát

Na és hogy miért lenne olyan fontos, hogy minél kevesebben kezeljék tabutémaként? Ha beszélünk róla, ha nem, létezik, és idővel minden nő átéli. Sőt, a harmaduk olyan kellemetlenségeket is megtapasztal, mint a hőhullámok, az álmatlanság, a hüvelyszárazság, a hasi görcsök, az ízületi és izomfájdalmak, sokan pedig hangulati ingadozást is tapasztalnak.

A nők nagyjából 20%-ára pedig az is igaz, hogy a melleik ekkor kezdenek el újra növekedni. Annak ellenére, hogy már biológiailag nincs rájuk akkora szükség, a kötőszövet, a zsírszövet és a mirigyszövet közötti kapcsolat megváltozik. Mivel kevesebb ösztrogén termelődik, több zsír és víz raktározódik el a szervezetben – a melleket is beleértve. 

Nincs szükség rá, hogy biológiailag ennél mélyebben elmerülj a témában, de legalább te is tartozz azok közé, akik nem feltételezik egy kép láttán egyből azt egy nőről, hogy mellnagyobbító műtétje volt. Salma még azt is elmondta, hogy amikor ő is kezdte személyesen megtapasztalni a menopauza tüneteit, azt kérdezte magától: „Hogy van az, hogy senki nem beszél róla a filmekben?”  

Hamarosan ő maga lépett a tettek mezejére. Amikor felkérték Sonia szerepére a Sokkal több mint testőr 2. című filmben, remek feltétellel állt a kamerák elé. Azt kérte, hogy a karakterének legyenek hőhullámai és hangulatingadozásai, mert sok 40-50 év körüli nőt is érintenek ezek a tünetek. Na és miért is kellene minden karakternek távol lennie a valóságtól, ha könnyedén életszerűbbek is lehetnek? Ráadásul, ami egyben a legfontosabb: a menopauza nem szégyellnivaló. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást