7 ruhadarab és kiegészítő, mellyel karácsonykor is tündökölhetsz

7 ruhadarab és kiegészítő, mellyel karácsonykor is tündökölhetsz

Címlap / Stílus / Divat / 7 ruhadarab és kiegészítő, mellyel karácsonykor is tündökölhetsz

Szenteste, illetve az utána következő két nap összejövetelei során érthető, hogy szeretnéd a legjobb formádat hozni – hiszen ilyenkor olyanokkal is találkozol, akikkel az ünnepeket leszámítva talán egyáltalán nem, így kizárólag csak az aktuális megjelenésedből vonhatnak le következtetéseket. Mutatunk néhány ruhadarabot és kiegészítőt, amitől még az álluk is leeshet!

Nőies ceruzaszoknya

A hétköznapokon eszedbe sem jut, hogy ceruzaszoknyába bújj? Vagy éppen szupernőies a stílusod, tehát ez az egyik kedvenc szabásod? Akármelyik is legyen az igazság, egy ilyen gyönyörű aljjal biztosan nem nyúlsz mellé a jeles alkalmon!
Előnye, hogy zseniális popót és csípőt varázsol, míg a combproblémákat szépen elrejti. Annyi a titok csupán, hogy megfelelő méreted kell választanod – mert akkor is nagyon furcsán néz ki, ha a kelleténél egy számmal kisebb vagy nagyobb.
A képen: Mango szoknya, 6 990 Ft.

Gyöngyös-köves ékszer

Miért ne viselhetnél karácsonykor olyan ékszert, amelyen gyöngyök és kövek is lapulnak egyszerre? Míg egy ilyen holmi a hétköznapokon túlzásnak tűnhet, megfelelően kifinomult és elegáns darabokkal kombinálva karácsonykor tökéletes lehet.
Ha biztosra akarsz menni, válassz olyan ékszert, ami nem túl színes. A fekete, a fehér és az ezüst színek kombinációja például mindig nyerő. A feltűnő bizsukat azonban most érdemes kerülnöd!
1- Mango, 15 995 Ft.
2- Stradivarius, 4 590 Ft.
3- Zara, 9 795 Ft.

Felvarrt flitterek

Igen, jól látod: karácsonykor a csillogásé a főszerep. A bel- és kültéri fények hatására ugyanis gyönyörűen fogsz tündökölni, ha legalább egy ilyen cuccot magadra veszel. Bátran tedd le a voksod egy olyan ruha mellet, amelyen akár aljtól nyakig felvarrt flitterek sorakoznak!
A ragasztásos megoldást azonban célszerű elkerülnöd, mert kellemetlen pillanatokat okozhat: előfordulhat, hogy különösebb külső ráhatás nélkül is megadják magukat az apró részecskék. Ha viszont minőségi, kézzel varrt kelmét veszel, nem kell aggódnod!
A képen: H&M ruha, 12 990 Ft.

Szív alakú táska

Első ránézésre túlzásnak tűnhet, hogy egy szív formájú kézitáskát ragadj meg, de végül is miért ne? Kábé húsz éve lejárt az a lemez, miszerint csakis az óvodások hordanak ilyet.
Bohémnak lenni kifejezetten divatos, és ha belefér a stílusodba, akkor nyugodtan bevállalhatod. Különösen izgalmas lesz az összhatás, ha visszafogott darabokkal, például egy nadrágkosztümmel variálod. Ha a körmöd vagy a rúzsod árnyalata megegyezik a táskáéval, pláne nyert ügyed van!
1- Asos, 6 550 Ft.
2- Accessorize, 9 600 Ft.

Pulcsiruha

Ez a klasszikus és nőies darab az ünnepek alkalmával sem hagy cserben. Tiszta gyapjú helyett azonban jobb, ha kevert anyagút választasz, amiben akár egész nap jól érzed magad.
Mivel az ilyen darabok általában nem rejtik véka alá a domborulatokat, nagy trakta idején még véletlenül se bújj olyanba, mely egyébként is feszül a hasadon! Amellett ugyanis, hogy kiadja a pocakodat, még kényelmetlenül is fogod érezni magad emiatt. A lágy esésű változatok sokkal praktikusabbak.
1- Mango, 6 995 Ft.
2- Asos, 61 300 Ft.

Hímzett/mintás kardigán

Van, ami sosem megy ki a divatból. A hagyományos, elöl gombos kardigán is ilyen: gyakorlatilag bármikor és bármihez fölveheted. A hímzés pedig gyakorlatilag bármilyen típusú lehet: népi motívumtól kezdve a mesefiguráig.
Akár anyukád vagy a nagymamád gardróbjában is körülnézhetsz egy kis ihletért, a retróságot viszont ne vidd annyira túlzásba, hogy óriási válltömésekkel jelensz meg a családi partin!
A képen: John Lewis kardigán

Arany clutch

Ez a jellegzetes kézitáskatípus a mindennapokban nem túl praktikus – kivéve, ha olyan darab boldog tulajdonosa vagy, amelyet akár csuklóra vagy vállra akasztva is lehet hordani.
A clutch legnagyobb előnye ilyenkor, hogy zökkenőmentesen elfér benne a telefonod, a pénztárcád és a többieknek megmutatni kívánt családi fotók. Sőt, ha akkorát veszel, hogy a táblagéped is kényelmesen ellegyen benne, máskor is hasznosíthatod.
1- Mango, 19 995 Ft.
2- Zara, 17 995 Ft.
3- Accessorize, 10 350 Ft.

Ha végképp semmi ötleted nincs, mit vegyél fel karácsonykor, egyszerűen tedd fel magadnak a kérdést: miben éreznéd magad igazán jól? Ami először beugrik, az lesz a nyerő, majd meglátod!

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!