Személy szerint akkor is büszke vagyok magamra, ha nem négy órával hazaérkezés után veszem észre, hogy a joghurtot a bevásárlótáska alján hagytam. Úgy tűnik azonban, nem elég mindent bepakolni a hűtőbe, ami a hűtőbe való, mert ettől még nem tudhatjuk teljes biztonságban az élelmiszereket.
3/4 Forró élelmiszerek
Ma már nem tartja magát feltétlenül az állítás, hogy eleve csak legfeljebb szobahőmérsékletű dolgokat lehet a hűtőszekrénybe rakni, mert az újabb, jobb teljesítményű háztartási gépek már elbírnak egy kis hővel.
Túlzásokba esni azonban továbbra sem szabad, hiszen ha a hőmérséklet csak rövid időre is négy fok fölé emelkedik a hűtőben, a baktériumok már villámgyorsan szaporodni is kezdenek.
Ha mégis meleg ételt kell mindenképpen a hűtőszekrénybe tenned, akkor ne egy nagy lábasban rakd oda, hanem több kisebb tárolóban, egyenletesen elosztva a hűtőszekrény különböző részein.
Így jobban átjárja a levegő, és gyorsabban hűl biztonságos hőmérsékletre, anélkül, hogy felmelegítené a hűtőszekrényedet.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!