Személy szerint akkor is büszke vagyok magamra, ha nem négy órával hazaérkezés után veszem észre, hogy a joghurtot a bevásárlótáska alján hagytam. Úgy tűnik azonban, nem elég mindent bepakolni a hűtőbe, ami a hűtőbe való, mert ettől még nem tudhatjuk teljes biztonságban az élelmiszereket.
4/4 Van, amit érdemes külön tárolni
Nem véletlenül található a legtöbb hűtőszekrény aljában egy külön kis fiók a zöldségeknek és a gyümölcsöknek.
Ezek némelyike ugyanis valóban kiérdemli, hogy elzárd a többiektől, mert valóban rossz hatással lehet a környezetére.
Érés közben az alma, a banán, a dinnye és az avokádó egy olyan gázt termel, amely a többi gyümölcs érését is elősegíti, ez viszont oda vezethet, hogy az élelmiszerek túl gyorsan megromlanak, megfonnyadnak, még akkor is, ha a hűtőben tárolod őket.
Érdemes ezért inkább ezeket a finomságokat elkülönítve tartani a hűtőben, hacsak nem szeretnéd például, hogy mondjuk a déli gyümölcsök, amiket gyakran csak félig érett állapotban lehet beszerezni a boltokban, de puhuljanak meg gyorsabban.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!