Valamit „rosszul” csinálunk? A rossz orgazmus nyomában

Valamit „rosszul” csinálunk? A rossz orgazmus nyomában

Címlap / Szerelem / Szex / Valamit „rosszul” csinálunk? A rossz orgazmus nyomában / 2. oldal

Létezhet olyan, hogy egy orgazmus rossz? Talán azt gondolod, hogy minden orgazmus csodálatos és pozitív, de a szakértők szerint ez nincs így.Létezhet olyan, hogy egy orgazmus rossz? Talán azt gondolod, hogy minden orgazmus csodálatos és pozitív, de a szakértők szerint ez nincs így.

Az orgazmus gyengesége

A résztvevők elmondták, hogy többször előfordult velük, ugyan fizikailag átélték az orgazmust, de az valamiért gyengébb volt, mint amit megszoktak, ezért nem is élvezték annyira a csúcspontot. A szakértők szerint az orgazmus sokszor akkor sikerül gyengére, ha a konkrét célja az együttlétnek, nem pedig a velejárója. Ez ugyanis nyomást gyakorolhat az emberre, ami miatt az átélt orgazmus sokkal inkább kellemes, semmint erőteljes és mindent elsöprő. 

Érzelmi kapcsolat nélküli orgazmus

A megkérdezettek rossz orgazmusnak nevezték ezeket a csúcspontokat is, bár alighanem egyénfüggő és megosztó lehet az állítás. Elvégre sokan érzelmek nélkül is gond nélkül átélik az orgazmust, míg másoknak ez nyilván nehezebben, körülményesebben, vagy egyáltalán nem megy. 

Fájdalom

A fájdalom természetesen komoly szerepet játszik az orgazmus-élményben. Azonban ezúttal a résztvevők nem a „szokásos” szexuális fájdalomra gondoltak, hanem az orgazmussal járó kellemetlenségre.

Elmondásuk szerint ez a fájdalom abból adódott, hogy túl sokáig tartott eljutni a csúcsra, és így az orgazmus a kellemes érzések mellett egyúttal fájdalmat is kiváltott. 

Sztereotípiák

A különféle előítéletek könnyen befolyásolják negatív irányba az orgazmust. Néhány nő külön kiemelte, hogy úgy érezték, a nemi sztereotípiák miatt muszáj eljutniuk a csúcsra, mert ez szükséges ahhoz, hogy megerősítsék a férfi egóját. Hasonlót jelentettek a vizsgálatban résztvevő férfiak is, akik közül egyesek szintén csalódottságukat fejezték ki a nemi forgatókönyvek miatt. Főleg azok végett, amelyek azt diktálták, hogy a férfiak mindig szexet akarnak, és hogy nagyon könnyen jutnak a csúcsra. 

Vallás

Nem csak a sztereotípiák, a nemi hovatartozás okozott rossz orgazmust a megkérdezettek számára, hanem még a vallás is. A résztvevők jelezték, hogy vallási hátterük gyakran hozzájárult az orgazmus körül érzett szégyenhez és bűntudathoz.

Ha elszakadunk attól a forgatókönyvtől, hogy minden orgazmus valóságos csoda és testi funkcióink csúcspontja, akkor máris közelebb kerültünk ahhoz, hogy megértsük a rossz orgazmus fogalmát. Márpedig ez elengedhetetlen ahhoz, hogy egészségesebb legyen a kapcsolatunk és kifizetődőbb, valóban élvezetes a szexuális életünk

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»