Amíg egy rossz kapcsolatban vergődsz, nem talál rád a szerelem

Amíg egy rossz kapcsolatban vergődsz, nem talál rád a szerelem

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Amíg egy rossz kapcsolatban vergődsz, nem talál rád a szerelem

Merre halad a kapcsolat?

Ahogy az életünk maga, a párkapcsolat kell, hogy haladjon valamerre, különben elkezd stagnálni és megfeneklik. Nekem volt olyan kapcsolatom, ahol nem beszéltünk konkrétan a céljainkról és több év után meglepő volt azzal szembesülni, hogy teljesen másképp képzeljük el a közös jövőt. Én egy nagyvárosban, sok utazással, ő pedig egy vidéki farmon, állatokkal. Az ismeretségi körömben több olyan pár van, ahol a nő már eljegyzést, házasságot és babát szeretne, a férfi pedig tökéletesen elégedett jelenlegi életükkel és esze ágában sincs változtatni a dolgokon. Volt arra példa, hogy a srác végül „beadta a derekát”, de olyat is láttam már, hogy a nő későn lépett ki a kapcsolatból – 40 évesen, szingliként pedig már nem sok esélye van a saját gyermekre.

Fontos, hogy bármennyire lazának is tartjátok magatokat, azért nagy vonalakban tudjátok, merre haladtok és legyenek közös céljaitok.

Évek telhetnek el úgy, hogy észre sem veszitek, hogy mindvégig nem is ugyanabba az irányba tartottatok.

A kérdés, amit fel kell tenned magadnak 

Boldog vagy most? Ha öt vagy tíz év múlva is ez lenne az életed, boldog lennél? Lehet a párod a legrendesebb srác a világon, ha erre a kérdésre „nem” a válaszod, nincs értelme tovább húzni az időt. Minél tovább maradsz, annál inkább meggyőzöd magad arról, hogy ez jó neked így.

Ha túl sokáig mondogatod magadnak, hogy minden kapcsolatban vannak gondok, akkor előbb-utóbb meggyőzöd magad. De mi van, ha mélyen a lelkedbe tekintesz? Tudod, hogy nem az az igazi, akivel éppen most vagy?

Minél tovább maradsz, annál kevesebb önbizalmad lesz

Ha egy kapcsolat már nem visz előre, a felek elkezdik nem értékelni a másikat és a tisztelet kezd kimúlni köztük. Lehet, hogy a partnered azt gondolja, úgysem fogod elhagyni, de te ennél erősebb vagy: ne várd meg, amíg ő lép és legfőképpen ne hidd el, hogy nem érdemelsz egy jobb életet!

laflor/istockphoto.com

Félsz, hogy a szakítás fájni fog és megbánod?

Igen, valószínűleg fájni fog, főleg akkor, ha hosszú ideje vagytok együtt, ismered a családját, sok a közös barát és anyagileg is össze vagytok kötve valamilyen szinten, de ez is jelentéktelen ár a boldogságodért! Lehet, hogy az elején furcsa és ijesztő újra szinglinek lenni, de idővel könnyebb lesz és elkezded élvezni, hogy újra kézbe vetted az életed.

Az egyetlen dolog, amit ilyenkor az emberek bánni szoktak az az, hogy ilyen sokáig vártak és nem léptek előbb. 

Egy új fejezet jó dolgokra ad lehetőséget

Mikor véget ért a hétéves kapcsolatom, rengeteg bizonytalanság volt bennem. Azt sem tudtam, hogyan kell randizni, és féltem, hogy nem találok jobbat a volt barátomnál. Ma már megmosolygom ezt, de szomorú, hogy akkor úgy gondoltam, hogy én talán örökre egyedül fogok maradni.

Aztán annak ellenére, hogy hét év folyamatos párkapcsolati lét után egy kis szünetet akartam tartani, két hónap után elemi erővel robban be az életembe egy új szerelem. Ez persze nem törvényszerű – és hamar ki is hűlt a láng – de akkor úgy éreztem magam, mint egy kókadt, kiszáradt növény, amit végre meglocsoltak és újra kizöldült, életre kelt.

Hagyd, hogy történjenek veled az események, szeresd önmagadat és előbb-utóbb megtalálod azt, akivel végre egy irányba tudtok haladni, aki mellett végre kivirulsz és a legjobb önmagad lehetsz!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást