Fantasztikus kézműves pizzák, tészták és fagylaltok: csak három dolog az olaszok ételremekei közül, amelyekkel minden városukban és a kisebb településeken is találkozhatunk. De ha egy igazi gasztroélményekben is gazdag kiruccanásra vágysz Olaszországban, akkor Rómát érdemes célba venned, ahol egy egész napot is eltölthetsz csak azzal, hogy különféle helyi finomságokat kóstolgatsz.
1/4 Édes reggelik és remek kávék várnak
Az olaszok nem éppen a diétás reggelik hívei, de egy gasztroélményekben gazdag napba az is belefér, hogy kedvedre egyél és igyál szinte bármit, amit megkívánsz. Ha a reggeliről van szó, akkor minden utcasarkon remek kávét kaphatsz. Az italodat érdemes helyben fogyasztanod, mert egyrészt megspórolhatod az elvitel díját, másrészt pedig igazán hangulatos kávézók állnak a rendelkezésedre a reggeli feltöltődéshez.
Nagyon kedvelt a cappuccino, amit a legtöbb helyen cornettivel, a croissant olasz változatával tálalnak. A Róma belvárosában található Giolittiben például finom pisztáciás töltelékkel lehet kapni. De érdemes célba venni a Sant Eustachio il Caffét is, ami Róma egyik legrégebbi kávézója rengeteg látnivalóval és természetesen finom kávékkal. Olaszországban egyébként íratlan szabály, hogy tejeskávét csak délelőtt 11 óra előtt lehet inni, így ha nem akarod egyből leleplezni, hogy turista vagy, akkor a kávézást a reggelid elfogyasztásának környékére időzítsd.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!