A retro tovább tarol: az őszi-téli szezonban ismét népszerűek a századvég frizurái

A retro tovább tarol: az őszi-téli szezonban ismét népszerűek a századvég frizurái

Címlap / Stílus / Haj / A retro tovább tarol: az őszi-téli szezonban ismét népszerűek a századvég frizurái

A retro most mindenütt érezteti a hatását: a divatban egyértelműen jelen van, és a lakberendezésben is előszeretettel alkalmazzák a megújított, de korhű kiegészítőket, irányzatokat. A frizurák világában pedig nem csupán a retroig, hanem annál jóval messzebb is visszanyúltak inspirációért a tervezők.

Magasra tűzött lófarkak

A lófarok hihetetlenül kényelmes és praktikus viselet, ráadásul már vállig, kicsivel váll alá érő frizura esetén is kifejezetten jól mutat. A hosszabb hajszálak esetében viszont még inkább „retros” lesz a látvány, ezért kihagyhatatlan ez a viselet, ha te is gondosan ápolgatod a hosszú tincseidet.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ami az aktuális trendeket illeti, jelenleg a fejtetőn, magasan összefogott frizura a divatos, és a hajgumikat egyáltalán nem muszáj elrejtened, sőt! A feltűnő, csillogó hajgumik éppúgy központi szerephez jutnak az idei őszi, téli szezonban, mint a méretes és élénk színű csatok, amikkel könnyedén feldobhatod a megjelenésedet.

Göndör tincsek

A 70-es évek diszkóinak elmaradhatatlan része volt az erősen göndörített, dauerolt haj, és ez a trend felbukkant az idei szezonban is. Mindez megjósolható volt, hiszen olyan elsöprő szerep jutott most a retronak a divatban, hogy ideje volt felzárkóznia a frizuráknak is.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A kócos hatású, göndör frizurák kiengedve éppúgy népszerűek, mint középső választékkal megbolondítva. Több tervező kombinálta a göndör tincseket eltűzött frufruval, valamint a már sokat emlegetett csatokkal.

Lágy hullámok

Nemhogy a 80-as évekig visszanyúltak a tervezők az idei szezonban, még az 1940-es évek is megelevenedtek a kifutókon. Legegyértelműbb képviselői ennek a korszaknak a lágy hullámokat felvonultató frizurák voltak.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A romantikus hatású tincsek ezúttal is az arc közelében koncentrálódnak, és elsősorban nem a kifejezetten hosszú, hanem a rövid, vagy félhosszú frizurák esetében jutottak központi szerephez. Népszerű párosításnak számítanak az oldalválasztékokkal, illetve remekül passzolnak a díszes csatokhoz, valamint az egyszerű hullámcsatokhoz is.

Kreppelt haj

A lágy hullámok és a göndör frizurák között képeznek átmenetet a kreppelt tincsek, és ahogy a két véglet, úgy bizony most az átmenet is egyértelműen divatosnak bizonyul.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A kreppelt haj úgy a 2000-es évek környékén megpróbált visszatérni a divatba, inkább kevesebb, mint több sikerrel, de most alighanem megkérdőjelezhetetlen lesz a népszerűsége. Ez már csak annak is köszönhető, hogy messze nem csak az lesz trendi, ha a komplett frizurádat bekreppeled – már egy-egy jól eltalált tincs is kifejezetten sokat számít.

Oldalsó copfok

A 70-es és 80-as évek szabados felfogására volt jellemző, hogy nem számított a kor, és bárki élvezhette, hogy a divatban szinte minden megengedett.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ezt kívánták feleleveníteni a feltűnően merész hajszínválasztékokkal, továbbá az oldalsó copfokkal. A kifutó szerint idén messze nem csak az ovisok viselhetik két oldalsó copfban a frizurájukat, még akkor sem, ha a két copf fonott, vagy éppen magasan összefogott.

Tupírozott és méretes frizurák

Nem is olyan régen mindenki fejtetőre tűzte és tupírozta a frufruját és úgy tűnik, nem kellett sok időre búcsút vennünk ettől a trendtől.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Elsősorban a 60-as és a 70-es évekre volt jellemző ez a megoldás, de ideje újból erőteljes volument adni a frizurádnak – már, ha szeretnéd követni a trendeket. Akár csak a frufrudat és környékét, akár a komplett frizurádat turbóznád fel, az aktuális divat szerint egyik megoldással sem tudsz mellélőni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást