Retro hangulat otthon

Retro hangulat otthon

Címlap / Otthon / Dekor / Retro hangulat otthon

A retro az elmúlt jó néhány évben folyamatosan eltűnik, majd visszatér az öltözködésbe és a lakberendezésbe egyaránt. Lássunk néhány egyszerű ötletet, amellyel kicsit mi is ’70-es, ’80-as évekbeli hangulatot teremthetünk otthonunkban. Nem csak vidám és egyedi lesz tőle a lakás, de kicsit vissza is hozza majd a régi emlékeket.

Narancssárga

Az élénk narancssárga, különösen, ha más neon színekkel is párosítjuk, akkor nagyon vidám retro hangulatot kölcsönöz a lakásnak.

Nem érdemes túlzásba vinni a színhasználatot, de néhány párnával, textillel nagyon jó hatást érhetünk el.

A kanapé színének is választhatjuk, ha jól meg tudjuk választani hozzá a többi kiegészítőt.

Piros

A piros a másik jellegzetes retro szín. Ugyanazok érvényesek rá, mint a narancssárgára, sőt akár kiválóan kombinálható is a két szín.

Vidám, egyben meleg hatást érhetünk el vele.

Annyira érdemes ügyelni, hogy túl sok zölddel ne párosítsuk, de a bevállalósabbak akár a lakás domináns színének is választhatják.

Pöttyös

A pöttyös talán a leginkább retro hangulatot eredményező minta.

Ha szeretjük, akkor mindenképpen tanácsos beszerezni néhány pöttyös (például piros vagy narancssárga) kiegészítőt, nyugodtan használhatunk eltérő méretű pöttyöket is.

Igazán vidám hangulatot ad a lakásnak, legyen az a nappalink, a hálószobánk vagy a gyerekszoba.

Lemezek

A lemezek igazi ’70-es évek hangulatot adnak otthonunknak.

Persze már nem használjuk ezeket, vagy legalábbis csak nagyon kevesen, de dekorációs kellékként minden lakásban jól mutatnak majd.

Tegyük őket a falra egymás mellé, akár össze-vissza is. Igazán dekoratív sarkot vagy falrészletet készíthetünk ezzel az egyszerű módszerrel úgy, hogy egyben a nosztalgikus hangulatról is gondoskodunk.

Kockás abrosz

Ha retro, akkor piros-fehér kockás abrosz! A konyhában feltétlenül szerezzünk be egy ilyen alapdarabot, igazán jól fog mutatni, akár csak egyszerű alátétként is.

Ne használjuk pöttyössel vagy más élénk színekkel, így fog a szín és a minta igazán érvényesülni!

Retro tányérokkal, konyhai kiegészítőkkel az igazán hatásos, úgy érezzük majd magunkat, mint gyerekkorunkban a nagymamánál!

Csatos üvegek

A retro hangulat biztosításának másik kiváló eszközei a csatos üvegek. Ezeket beszerezhetjük a bolhapiacon, régiségkereskedőknél, vagy akár rokonoktól is.

Alapos kitisztítás után bármit tarthatunk benne: tejet, gyümölcsleveket, vizet, vagy akár a retro másik emblematikus elemét, a számtalan ízben készült, kihagyhatatlan málnaszörpöt!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást