Repülőút és hosszú várakozás a reptereken? Íme 5 város, ahol szuperül eltöltheted a plusz órákat

Repülőút és hosszú várakozás a reptereken? Íme 5 város, ahol szuperül eltöltheted a plusz órákat

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Repülőút és hosszú várakozás a reptereken? Íme 5 város, ahol szuperül eltöltheted a plusz órákat

A repülőtéri hosszú várakozás általában csak púp a hátadon, hiszen minél előbb szeretnél eljutni a nyaralásod helyszínére vagy ha éppen hazafelé tartasz, akkor már leginkább csak a saját ágyadra vágysz. Van azonban néhány olyan repülőtér és város, ami több izgalmat kínál akár abban a néhány órában is, amit ott töltesz, mint gondolnád. Lássuk a legjobbakat!

Szingapúr, Changi nemzetközi repülőtér

Szingapúrban, ha csak az átszállásodat várod és néhány órád van, biztosan nem fogsz unatkozni. Egyrészt a repülőtér szuperül fel van szerelve mindennel, amire csak szükséged lehet, sőt, annál sokkal többel.

Van ugyanis egy csodálatos pillangókert, ahol megpihenhetsz, találhatsz egy jól felszerelt videójáték szobát és ingyenes masszázs székeket is.

Ha több, mint 6 órát kell várakoznod és van rá lehetőséged, hogy elhagyd a repteret, akkor azt javasoljuk, hogy válassz egy kétórás városnéző túrát, ahol a izgalmas látványosságokat nézhetsz meg, többek között a csodálatos kerteket vagy Little India környékét.

 

Isztambul, Ataturk nemzetközi repülőtér

Európa és Ázsia között az egyik legforgalmasabb reptér az isztambuli Ataturk nemzetközi repülőtér. Általában akkor érdemes kimenni a repülőtérről, ha több, mint 6 órát kell várakoznod, hiszen ha kevesebb időd van, akkor csak rohanás lesz az egész és az sem biztos, hogy eléred majd a csatlakozást, ha elhagyod a repteret.

Ha tehát van elég időd, akkor feliratkozhatsz az ingyenes touristanbul programra, ami egy gyors városnéző járat a főbb látványosságok érintésével, a Hippdrome tér, a Kék Mecset és a Topkapi palota is ezek között van.

Tipp: Ha megérkeztél, akkor a Starbucks melletti Hotel Desk-et keresd az érkezéseknél. Naponta öt túra indul, érdeklődj, hogy valamelyik neked is belefér-e az utadba!

 

Tokió, Narita nemzetközi repülőtér

A tokiói városnéző utak, amelyeket a repülőtéren várakozóknak ajánlanak, két nagy csoportra oszthatók: vásárlás vagy helyi látványosságok. A repülőtéren a központi épületben az 1F terminálon találhatod meg azt a pultot – Narita Transit Program Counter – ahol ezeket az utakat szervezik.

Ha vásárolnál, akkor a repülőtérről közvetlenül vonattal elérheted a két legnagyobb bevásárlóközpontot, ha pedig inkább nézelődnél, akkor elmehetsz egy erdei túrára, múzeumba vagy Tako városába is.

Tipp: Csak arra vigyázz, hogy a bőröndödet felengedjék majd a következő járatra is és persze csekkold az órád, nehogy elkéss!

 

Amszterdam, Schipol nemzetközi repülőtér

Ha KLM-el utazol és Amszterdamban szállsz át, akkor feliratkozhatsz a helyi programmal bővített átszállásra is, persze csak ha 6 óránál többet kell várnod a másik gépre.

Egy gyors kérdőív kitöltése után – mi érdekel, mit szeretsz csinálni egy nyaralás alatt, milyen ételeket szeretsz – a légitársaság összeköt egy angolul beszélő helyi lakossal, aki néhány órában elkísér téged a városba és megmutat neked mindent, amire kíváncsi vagy.

Tipp: Amikor a repülőjegyet foglalod, a visszaigazoló emailben találsz egy linket, ahol jelentkezhetsz erre az opcióra – el ne mulaszd, sokkal jobb lesz, mint a repülőtéren várakozni!

 

Doha, Hamad nemzetközi repülőtér

Doha, a katari nemzeti légitársaság, a Qatar Airways bázis repülőtere, azaz, ha Ázsiába utazol, nagy valószínűséggel itt kell majd átszállnod. A repülőtér önmagában szép, de ha több, mint 6 órád van két járat között, akkor inkább azt javasoljuk, hogy menj ki a városba.

Ne izgulj, vízumot kell kérned még erre a kis látogatásra is, de ezzel általában nincs gond, nem bonyolult az ügyintézés. A legjobb, ha már a repülőtéren, a City Tour asztalnál érdeklődsz a különböző lehetőségekről, hiszen ha nem vagy ismerős a városban és csak néhány órád van, akkor jobb, ha valóban csak azt nézed meg, amit érdemes.

Tipp: Mindenképp vigyél magaddal egy üveg vizet, ne feledd, a sivatagba mész!

 

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!