VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
A fejlett országok sajátja, hogy mindenféle probléma nélkül dobnak ki olyan mennyiségű ételhulladékot, amivel egy fél kontinenst el lehetne látni élelemmel. Ez a pazarlás egyáltalán nem tesz jót a környezetnek, hiszen csak termeljük és termeljük az alapanyagokat, de gyakorlatilag teljesen feleslegesen. Ha kevesebbet fogyasztanánk, a bolygó is egy élhetőbb hely lenne – ezekkel a tippekkel egy lépéssel közelebb kerülhetünk hozzá.
1. lépés: Mérd fel, mennyit fogyasztasz
Az igazság az, hogy az ételhulladék nagyon nagy része nem az éttermektől és a nagy multiktól érkezik, hanem a háztartásokból. Az első lépés lehet a kevesebb ételhulladék termelése felé, hogy felméred: mi az, amit rendszeresen kidobsz, hol vannak a gyenge pontjaid, min kell javítani. Ezt a legjobban úgy teheted meg, ha egy-két hétig egy külön helyre gyűjtöd azokat az élelmiszereket, amiket egyébként kidobnál. Így könnyen tudod azonosítani, hol lehetne fejlődni.