Dekor / Otthon

Így rakj rendet a karácsonyfadíszek között – egyszer és mindenkorra!

Így rakj rendet a karácsonyfadíszek között – egyszer és mindenkorra!

Érdemes a jövőre gondolnod, és ezt már most megelőznöd, a fa leszedésekor – segítünk, hogyan rakj rendet a dekorációk között, hogy soha többet ne kelljen miattuk bosszankodnod!

Dobd ki, ami nem kell

Minden rendrakási folyamat alapvető lépése, hogy megszabaduljunk attól, amire már nincs szükségünk, helyet teremtve a használható holmiknak.

Nincs ez másként a karácsonyi dekorációkkal sem: fel kell mérned, melyek azok a díszek, amelyeket évek óta csak rakosgatsz, mert itt-ott kopottak, hiányzik az akasztójuk, vagy egyéb szépséghibával küzdenek. Ugyanígy kell eljárnod azokkal a dekorációkkal is, amelyeket már jó ideje megvettél, de még fel sem bontottad a csomagot, mert soha nem passzoltak a végleges stílushoz.

Ez utóbbi díszeket próbáld meg elajándékozni valaki olyannak, akinek szüksége van rá, esetleg vidd be a munkahelyedre, hogy a következő ünnepi időszakban az irodát, szobát is fel tudjátok díszíteni. Ami sérült, törött, azt pedig egyszerűen dobd ki – hidd el, az ég világon nincs rá semmi szükséged!

 

Dobd ki a kártyákat, üdvözlőlapokat!

A karácsonyi díszek között gyakran találunk oda nem illő dolgokat is, főként ezer éves képeslapokat, ajándékkísérő kártyákat. Őszintén, valóban annyira nagy szükséged van arra, hogy ilyen módon emlékezz a régi karácsonyok szellemére?

Ugye, hogy nem! Éppen ezért ezeket mind hajítsd ki – ha lehet, természetesen szelektíven gyűjtve -, ha pedig nagyon szentimentális vagy, akkor minden embertől, akitől kaptál a kártyákból, tarts meg egyet, a legszebbet.

 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást