4 rendhagyó tipp, amivel azonnal felébresztheted magad

4 rendhagyó tipp, amivel azonnal felébresztheted magad

Címlap / Életmód / Egészség / 4 rendhagyó tipp, amivel azonnal felébresztheted magad

Van az úgy, hogy a kávé sem segít, vagy egész egyszerűen nem szeretnél még több koffeint pumpálni a szervezetedbe, viszont fel akarsz ébredni minél előbb. Mutatunk néhány rendhagyó trükköt, ami segít – némelyikről talán nem is gondolnád, hogy működhet!

Csináld meg az ágyad!

Az ágyikó nagyon hívogató tud lenni, főleg akkor, ha piszkosul álmos vagy még – nehéz ilyenkor nem visszabújni és ráhúzni még a szundira, ettől azonban csak még fáradtabb leszel, mint korábban.

Ha felkelés után kényszeríted magadat, hogy kimássz az ágyból és beágyazz, máris más hangulata lesz a szobának – ezzel olyan érzésed lesz, hogy elindult a nap.

És ugye te sem akarod újra összegyűrni azt, amit már egyszer szépen bevetettél?

Rágózz!

Valószínűleg nem olyan meglepő, hogy a nagyon erős mentol íz ébresztő hatású is lehet.

Ha úgy érzed, hogy sehogy sem sikerül energiát pumpálnod magadba, csak kapj be egy olyan rágót, aminek nagyon-nagyon erős íze van.

Tudtad, hogy a színészek az ilyen rágókat műkönnyek kifacsarásához használják? Hidd el, ha egy ilyet elrágcsálsz felkelés után, vagy akkor, ha éppen leült a hangulatod a munkahelyeden, rögtön magadhoz térsz.

Beszélgess egy idegennel!

Van abban valami izgalmas, ha egy teljesen új, addig ismeretlen emberrel kell beszélgetést kezdeményezned – ha a társalgás jól sikerül, akkor olyan mennyiségű endorfin szabadul fel a szervezetedben, ami rögtön megdobja az energiaszintedet is. Valószínűleg azért is hat a dolog, mert amíg a barátainkkal nem probléma, ha fáradtan és kedvetlenül viselkedünk, egy idegennel ezt kevésbé tehetjük meg, így az agyunk automatikusan átáll egy kicsit nagyobb teljesítményfokozatra.

Gondolj csak arra, milyen jól szoktad magad érezni, ha jól megy a beszélgetés valakivel, akit eddig még nem ismertél.

Legyen az az eladó a pékségben, vagy épp egy másik kutyás a kedvenced sétáltatása közben, a lényeg, hogy keress inspiráló, pörgős személyiségeket, akikről rád is átragadhat a jó hangulat!

Hajolj előre!

Ha a munkában csinálod, elég valószínű, hogy furcsán fognak rád nézni, de a trükk tényleg működik: állj csípőszélességű terpeszbenhajolj előre, és csak lógasd a fejedet.

Maradj így pár másodpercig, majd óvatosan állj vissza kiindulóállásba! Párszor ismétled meg, így az agyadba annyi vér kerül majd, hogy hatékonyabban fog működni.

Arra kell csupán vigyáznod, hogy ne gyere fel túl hirtelen egyenesbe, attól ugyanis megszédülhetsz. Ha nem akarsz a kollégák előtt furcsa lenni, ezt egész nyugodtan megcsinálhatod a munkahelyi WC-ben is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást