Szórakozás / Otthon

Rendezz halloween partit otthon!

Ahelyett, hogy morgolódnál az „importált amcsi ünnepen”, miért ne érezhetnéd jól magad a barátaid társaságában? Hívd meg őket egy kis közös bolondozásra! Lépésről lépésre megtudhatod, mi kell a jó halloween-partihoz.

Mit ünnepelünk egyáltalán?

A halloween gyökerei az ősi kelta hagyományokban keresendők. Egyfajta spirituális ünnep, amelynek középpontjában a boszorkányok és a szellemek állnak.
A manapság látott szokásokban egyszerre megtalálhatóak a római Pomona-nap, a kelta samhain ünnep és a keresztény halottak napjának motívumai. A középkor előtt az emberek nyitottabban álltak a túlvilághoz és a földöntúli jelenségekhez, ezért számukra természetes volt, hogy bulizni kell egyet.

Az első lépések

Találd ki a helyszínt, az időpontot és a témát. Utóbbi lehet egyszerűen az is, hogy halloween, de meghatározhatsz szűkebb korlátokat is, például „kísértetparti”, vagy „halott menyasszonyok és vőlegények randevúja”. (Nem kötelező a jelmez, ha nem tetszik! A lényeg a hangulat).

Készíts vendéglistát!

A fiatalok többnyire vevők a bolondozásra, ám figyelj rá, hogy a mélyen vallásos, vagy az okkultizmustól egyéb okból teljesen elzárkózó embereknél nem biztos, hogy sikert arat az elképzelés.
Akit el tudsz képzelni úgy, hogy boszinak öltözve mulat, azt ki ne hagyd!

Díszíts kreatívan!

A sütőtöktől kezdve a narancssárga és fekete színben pompázó lufikon át egészen a műpókig terjed a választék, ha megnézed a lakberendezési áruházak kínálatát.
Gondoskodj műanyag poharakról, evőeszközökről és megfelelő mennyiségű papírszalvétáról is!

Találj ki játékokat!

Oké, a legtöbb játékot már kitalálták előtted, de bármelyikbe belecsempészhetsz valami személyeset.
A klasszikus székreülős felidézheti az általános iskolai bulik hangulatát, ám a közös kártyavetés vagy Activity is kitűnő program.

Tálalj haláli jó kaját!

Less el a netről valami látványos, de egyszerű receptet. Néhány kattintással megtudhatod például, hogyan készíthetsz emberi ujjat formázó süteményt vagy szendvicset.
A pattogatott kukorica, a sós perec, a kockázott nyers zöldség joghurtos öntettel szintén jó ötlet.

Keverj véres italokat!

Eper-, málna- vagy meggylé segítségével megmutathatod véresen komoly bármixeri tudásod. A jó öreg Bloody Mary-vel nem nyúlhatsz mellé, de még e kísérteties éjszakán se felejtsétek el, hogy fő a mértékletesség!Talán furcsán hangzik egy „lépésről lépésre” útmutatóval szolgáló cikktől, de azt tanácsoljuk, hogy ne akarj minden percet előre tervezett elfoglaltságokkal tölteni. A rögtönzésből szokott lenni ugyanis a legjobb buli, tehát ne ess kétségbe, ha valaki leszavazza a társasjátékot vagy a közös horrorfilm-nézést!