„Boldogabb vagyok, ha rendezett az otthonom!” 6 skandináv trükk, hogy elérd

„Boldogabb vagyok, ha rendezett az otthonom!” 6 skandináv trükk, hogy elérd

Címlap / Otthon / Dekor / „Boldogabb vagyok, ha rendezett az otthonom!” 6 skandináv trükk, hogy elérd

Persze ehhez nagyban hozzájárul, hogy minimalista stílusban rendezik be otthonaikat, azonban van néhány olyan titkuk, ami miatt mindig tökéletesen rendezett a lakásuk. Nézzük, miket érdemes ellesni tőlük annak érdekében, hogy a te otthonod is hasonló legyen!

1/6. A cipőknek kint a helyük

Mindig leveszik a cipőjüket, amikor hazaérnek, még a vacsoravendégek is, ezért kapásból nem lesz saras az egész nappali. Ezt a tanácsot pedig most télen, a vírus idején is érdemes megfogadni az egészség szempontjából. Bármennyire is kicsi az előtér, érdemes egy cipőtárolót beszerezed, vagy legalább egy gumi cipőtálcát, hogy ne legyen tiszta latyak minden. 

2/6. A fény sokat számít

Az előbbihez hasonlóan ez is egy igazán triviális tanács, azonban érdemes jobban odafigyelni arra, hogy minél több természetes fény jusson be. A hatalmas ablakok és üvegajtók nagyon hasznosak a sötétebb évszakokban, ráadásul nem is tűnik annyira borongósnak és túlzsúfoltnak a szoba, ha megfelelő mennyiségű fény jut be a nyílászárókon. A légies terek érdekében tehát érdemes erre a pontra is odafigyelni.

3/6. Sosem vesznek hatalmas szőnyegeket

A faltól falig érő szőnyeget nem kedvelik a skandinávok, leginkább azért, mert rengeteg piszok összegyűlhet a szőnyegeken. A fapadlókat ezzel szemben sokkal egyszerűbb takarítani, ahogy a kisebb szőnyegeket is – utóbbiak akár még a mosógépbe is beférnek. A rongyszőnyegek szintén remek választásnak számítanak, hiszen olcsók és könnyedén lecserélhetőek szükség esetén.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást