Kikapcsolódás / Utazás

5 rejtett gyöngyszem falu itthon, ahová még idén el szeretnék látogatni

5 rejtett gyöngyszem falu itthon, ahová még idén el szeretnék látogatni

Bokod

Bokod község Komárom-Esztergom megyében található. Az eldugott kis település jó ideig csak a falutól kb. 8 km-re található, régi bencés apátság romjáról lehetett híres. A Vértesszentkereszti apátságot egyébként mindenkinek érdemes meglátogatnia, aki a környékre érkezik.

Ha pedig kigyönyörködtük magunkat, akkor irány Bokod, ahol az erőmű egykori hűtőtaván kialakított horgászházak semmi egyébhez sem hasonlítható látványt nyújtanak. A „Bokodi Lebegő Falu” néven elhíresült terület igazi horgászparadicsom és páratlan látnivaló az országunkban. 

Jósvafő

Jósvafő csodaszép környéken található, az Aggteleki-karszt középső részén, az Aggteleki Nemzeti Park területén. Ez már önmagában is hívogató, de itt ered a Jósva-patak is, valamint itt találjuk a Tengerszem-tavat. A varázslatos harmóniáról a víztükörre hajló fák, a megépített gát és a természet közelsége gondoskodik.

A tó egyébként mesterséges, de smaragdzöld színe után ezt senki sem mondaná meg róla. A nyugodt falucskáról pedig főleg nem feltételeznénk, hogy az ország legnagyobb vízhozamú, hidegvízű forrásának ad otthont. 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást