Könnyen lehet, hogy már hónapok óta figyelsz arra, mi kerül a tányérra, és még így sem csúsznak le azok a bizonyos kilók – ha ez igaz rád is, akkor lehet, hogy beleestél valamelyik gyakori kalóriacsapdába. Az egészséges étkezés ugyanis nemcsak az alapanyagokról, hanem a mennyiségről és a minőségről is szól – így kerüld el a felesleges, rejtett kalóriákat a mindennapokban.
1/5 Figyelj az olajhasználatra!
Annak ellenére, hogy a kókuszolajat egészségesnek tartják, és az olíva olaj is jót tesz neked, nagy mennyiségben azért mégsem olyan diétabarát egyik sem. Ha egészséges ételeket készítesz, de mindegyiket jól megforgatod egy-két kiskanál olajban vagy zsírban, akkor máris megemelheted a kalóriaszámot 2-300 kalóriával, ami már nem kevés (gondolj bele: egy tábla csoki 500 kalória!).
Persze ez sokkal jobb tápanyagforrás, mint a csoki, de akkor sem igazán szerencsés – használj inkább olajspray-t, vagy nagyon figyelj arra, mennyi zsiradékot használsz a főzéshez!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!