A reggeli szeretkezések 10 káprázatos előnye – ne hagyd ki!

A reggeli szeretkezések 10 káprázatos előnye – ne hagyd ki!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A reggeli szeretkezések 10 káprázatos előnye – ne hagyd ki!

Már többször olvashattunk arról, hogy a szexnek milyen pozitív hatásai vannak nemcsak a hangulatukra, de az egészségünkre is. Érdemes kiemelni a méltatlanul hátérbe szoruló reggeli szexet, amely az egész napra jó hatással lehet. Igaz, nem a rohanós, keveset alvós napok kezdete az ideális mindehhez, de ha alkalmunk adódik rá, érdemes rendszeresíteni ezt a gyors és hatékony „gyógymódot”.

Immunrendszer

A szeretkezés nagyban erősíti az immunrendszert, így már csak ebből az egészségügyi okból is megéri gyakrabban alkalmazni.
Hatására a szervezet erősödik, ellenállóbb lesz, így jobb eséllyel vehetjük fel a harcot a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. A reggelis szex így olyan, mint ha egy nagy vitamindózist vennénk magunkhoz a nap indításaként.

Keringés

A szeretkezés köztudomásúan remek kardiógyakorlatnak számít, vagyis alkalmazásával a szív erősödik, a keringés pedig (idővel) normalizálódik.
Több kutatás is kimutatta azt az eredményt, miszerint a rendszeres nemi életet élők között lényegesen kisebb az olyan betegségek előfordulásának valószínűsége, mint a szívroham vagy az agyvérzés.

Arcbőr

Míg a stressz negatív hatása meglátszik az arcunkon, addig ennek ellenkezője is igaz, vagyis a kiegyensúlyozottság is látványosan megjelenik arcvonásainkon.
A reggeli szex éppen ezért egy komplett arcpakolással ér fel, mivel hatására a rácok kisimulnak, az arc pedig tündöklőbbé, és frissebbé, fiatalabbá válik.

Testedzés

A szex gyakran felér egy edzéssel, amely átmozgatja a test minden részit, megizzaszt és felkorbácsolja a pulzusunkat.
Így nagyon fontos érv lehet a reggeli szeretkezés mellett az is, hogy az összes többi pozitív hatása mellett, amely a lelkünket ápolja, és a közérzetünk javítja, még a fitnesz szükségletünket is kielégíti.

Ébredés

A kardióedzésnek is betudható reggeli együttlét olyan energiabomba a testünknek, amelynek hatására fittebbek és energikusabbak leszünk, így ez rövid szex után is élénkebbek lehetünk, mintha akármennyi kávét ittunk volna a felébredésünk érdekében.
Vagyis képesek leszünk lendületesen és pozitívan indítani a reggelt, így eredményesebbek lehetünk munkánkban is.

Oxitocin

Az oxitocint nem véletlenül nevezik boldogsághormonnak, mivel ennek jelenlétében hangulatunk lényegesen magasabb szintre kerül az átlagosnál.
Szeretkezés közben pedig annyi oxitocin szabadul fel, hogy az már bőven garantálja egész napra a jó hangulatot és a pozitív gondolkodást. 

Összetartozás

Az oxitocinnak és a reggeli együttlétnek a kombinációja azt eredményezi, hogy látványosabban erősödik a pár tagjai közti összetartozás érzése.
A szex és a párkapcsolat harmóniája között egyébként is egyértelmű az összefüggés, ehhez pedig a reggeli együttlét még hozzáadja annak érzését is, hogy együtt, pozitív élménnyel kezdtük a napot.

Stressz ellen

A szexuális együttlétnek igazoltan stresszcsökkentő hatása van. Éppen ezért egy gondokkal zsúfolt időszakban különösen nem árt, ha a szeretkezés adta örömmel és a reggeli szex érdekességével rázzuk fel egy kicsit magunkat.
A szeretkezés után tisztábban, optimistábban és lényegesen kevesebb szorongással látjuk majd gondjainak és teendőinket, ez pedig óriási segítség lehet ilyenkor.

Emlékek

Gondoljunk át, hogy vajon melyik szeretkezés emléke él bennünk legtovább: az estit bizony könnyebben elfelejtjük, mivel az a megszokottabb, nem utolsó sorban a biztonságosabb is, hiszen kevésbé kell aggódnunk, hogy felébred a gyerek vagy elkésünk a munkából.
A reggeli szex emléke azonban egész nap élénken bennünk fog élni, és megfűszerezi a napunkat.

Szexébresztő

Vagyis ha szeretnénk úgy megfűszerezni a párkapcsolatunkat, hogy közben a testünknek is jót teszünk, és a napunkat is bearanyozzuk, megfűszerezzük vele, akkor bátran vágjunk bele.
Persze ne válasszunk olyan reggelt, amikor például fontos megbeszélésre megyünk, de ha nem így van, akkor elhárult minden akadály a szexébresztő elől.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!