6 regény, amit télen jó igazán olvasni

6 regény, amit télen jó igazán olvasni

Címlap / Otthon / 6 regény, amit télen jó igazán olvasni

Nincs is jobb annál, mint amikor télen egy kicsit megpihenünk. Munka, tanulás ide-oda, ilyenkor szeretünk olyan dolgokat csinálni, melyek a mi szórakozásunkat szolgálják, melyeket a magunk öröméért teszünk. Ezek közé a dolgok közé tartozik egy jó regény kiolvasása, hiszen nincs is annál fantasztikusabb, mint a téli zimankó idején egy kicsit bekuckózni, és egy jó forró tea vagy forró csoki mellett, pokrócba burkolózva újraélni egy kedvenc történetünket! Például ezeket a téli regényeket…

Szerb Antal: Utas és holdvilág

Amikor kint hideg szél fúj, esik a hó, és kétszer is meggondoljuk, hogy lemenjünk-e a sarki közértbe, sokkal jobb döntésnek ígérkezik egy olyan regény kézbe vétele, melyben meleg van, és a főhős gyönyörű olasz tájakon jár.

Szerb Antal könyve klasszikus, melyben az önmagát kereső ember történetét ismerhetjük meg.

Főhősünk Itáliában, fiatal felesége elől megszökve, hirtelen ötlettől vezérelve egyszer csak leszáll a vonatról, hogy utána különös kalandokat éljen át.

Gyönyörű, elbűvölő vidéket, csodás embereket, történeteket ismerhetünk meg, képzeletben pedig újra megélhetjük a nyarat.

Agatha Christie: Tíz kicsi néger

A téli bekuckózásról elég könnyen lehet asszociálni az elszigeteltségre, az elzártságra.

Ez pedig Agatha Christie klasszikusát juttatja eszünkbe, ahol a vihar szeparálja el a szereplőket, akik arra kényszerülnek, hogy együttes erővel keressék meg maguk között a gyilkost.

Igazi jó téli krimi!

Stephen King: Ragyogás

A téli időszakban van időnk a nagyobb lélegzetvételű könyvekre, éppen ezért lehet ideális választás ez az izgalmas, fordulatokkal teli Stephen King-regény, melyből egyébként kitűnő film is készült.

A hátborzongató alapot az szolgáltatja, hogy Jack Torrence családjával (természetesen egyedüli vendégként) egy óriási szállodába költözik a téli időszakra, hogy karbantartási munkálatokat végezzen.

A nagy hótömeg, a kietlen vidék, és az emberek hiánya miatti elszeparáltság azonban jóval izgalmasabb történetet eredményez, mint amilyenre elsőre gondolnál! Az biztos, hogy ettől a könyvtől a hideg futkos majd a hátadon!

J. K. Rowling: Harry Potter

Sokan vannak, akik télen, vagy a karácsony közeledtével szeretnek újra gyerekek lenni.

Ennek pedig legegyszerűbb módja, ha a kezünkbe veszünk egy olyan regényt, melynek olvasása a gyermekkorunkat idézi.

És mi is lehetne ikonikusabb valamelyik varázslatos Harry Potter kötetnél?

Jane Austin: Értelem és érzelem

A karácsonyi hangulatot igazán jól tudja erősíteni az, ha egy klasszikus női regényt olvasgatunk.

És persze ebben a kategóriában nincs nagyobb alak Jane Austinnél! 

Az évközbeni rohanás után tényleg igazi időutazást jelent az Értelem és érzelem című regény, melyből egy századokkal ezelőtti szerelem történetét ismerheted meg. 

Ráadásul szuper film is készült belőle!

Ian McEwan: Vágy és vezeklés

Ha fordulatos, izgalmas, háborús, szerelmi történetre vágysz, akkor ezt a könyvet mindenképpen érdemes a kezedbe venned, hiszen a téli időszakhoz szükséges érzelmi, lelki feltöltődést ezzel regénnyel könnyen megkaphatod.

A pergő események mellett ugyanis fontos élet-kérdéseket boncolgat az író, akinek művéből elképesztően jó film is készült Keira Knightley és James McAvoy főszereplésével.

A történet egyébként a második világháború előtt játszódik, amikor is egy szerelmespárt egy átgondolatlan, buta hazugsággal kettészakít a lány húga.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást