Hozzávalók a palacsintához: 100 g finomliszt 4 dl tej só 1 dl szénsavas ásványvíz 2 tojás A krémhez: 1 tojás 2 dkg vaj 1 vaníliás cukor 250 g túró 50 g mazsola 150 g mirelit szeder Az öntethez: 1 tojás 1 dl tej 1 vaníliás cukor + vaj a jénai kenéséhez Elkészítés: Szokott módon elkészítjük a palacsintát. A töltelékhez szétválasztjuk a tojást. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra keverjük a citromhéjjal, a vaníliás cukorral, a vajjal, a túróval és a mazsolával, majd hozzákeverjük a habot. Megkenjük a palacsintákat, mindegyikre teszünk 4-5 szem felengedett szedret. Feltekerjük, félbevágjuk mindet, és kivajazott jénaiba helyezzük ferdén egymásra fektetve. Keverjük ki az utolsó tojást a tejjel és vaníliás cukorral, öntsük a lerakott palacsintákra, és süssük 180 fokon kb.25-30 percig. Forrón tálaljuk. Nem mindennapi látvány és ízélmény!
Rakott szedres-túrós palacsinta
Címlap / Életmód / Receptek / Rakott szedres-túrós palacsinta
Munkaigényes, de igazán szemet gyönyörködtető finomság ez a rakott palacsinta.
Kevésbé gyakorlott konyhatündérek is bátran hozzáláthatnak, ha pontosan, lépésről lépésre haladnak.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!