Rakott szedres-túrós palacsinta

Rakott szedres-túrós palacsinta

Címlap / Életmód / Receptek / Rakott szedres-túrós palacsinta

Munkaigényes, de igazán szemet gyönyörködtető finomság ez a rakott palacsinta.
Kevésbé gyakorlott konyhatündérek is bátran hozzáláthatnak, ha pontosan, lépésről lépésre haladnak.

Hozzávalók a palacsintához:   100 g finomliszt 4 dl tej só 1 dl szénsavas ásványvíz 2 tojás   A krémhez:   1 tojás 2 dkg vaj 1 vaníliás cukor 250 g túró 50 g mazsola 150 g mirelit szeder   Az öntethez:   1 tojás 1 dl tej 1 vaníliás cukor   + vaj a jénai kenéséhez   Elkészítés:   Szokott módon elkészítjük a palacsintát.   A töltelékhez szétválasztjuk a tojást. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra keverjük a citromhéjjal, a vaníliás cukorral, a vajjal, a túróval és a mazsolával, majd hozzákeverjük a habot.   Megkenjük a palacsintákat, mindegyikre teszünk 4-5 szem felengedett szedret. Feltekerjük, félbevágjuk mindet, és kivajazott jénaiba helyezzük ferdén egymásra fektetve.   Keverjük ki az utolsó tojást a tejjel és vaníliás cukorral, öntsük a lerakott palacsintákra, és süssük 180 fokon kb.25-30 percig. Forrón tálaljuk.   Nem mindennapi látvány és ízélmény!
 

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!