A sörtől dús és fényes lesz a hajad! 5 szépség hiedelem, ami tényleg igaz

A sörtől dús és fényes lesz a hajad! 5 szépség hiedelem, ami tényleg igaz

Címlap / Stílus / A sörtől dús és fényes lesz a hajad! 5 szépség hiedelem, ami tényleg igaz

Ráncos leszel, ha sokat dörzsölöd a szemed

Ezt talán igazából meg sem kell magyaráznom: ahogy nyomod, húzod és rángatod a szemed körüli bőrt, valóban könnyebben idézed elő a ráncok kialakulását, mintha békén hagynád a szemeidet.

Ráadásul a szemkörnyéki bőr különösen érzékeny (nem véletlenül használunk rá külön erre a területre való krémeket), így még könnyebben ronthatsz a helyzeten, ha sokat dörzsölöd.

Persze tudjuk, hogy vannak olyan helyzetek, mint az álmosság, vagy a viszketés, amikor muszáj csinálnod valamit. Ilyenkor  nyomkodd meg a szemeidet, és figyelj arra, hogy ne húzd-vond a bőrt rajtuk. Így biztosan nem kell már huszonévesen is a ráncaiddal bajlódni.

A sör csodákra képes a hajaddal

Ismerjük a kólás­-szprájtos verzióját a mítosznak is, ezekről viszont megoszlanak a nagyközönség véleményei. A sör azonban nem csalás, nem ámítás, tényleg jót tesz a hajadnak, hála a készítésénél használt árpa és komló vitamindús elegyének.

Az ezekben található egészséges összetevőket beszívja a hajad, és sokkal dúsabb, erősebb és fényesebb lesz. Persze nem ajánljuk, hogy teljesen lecseréld rá a samponodat, de kéthetente egyszer tökéletes, ha pakolásként a hajadra locsolod, és rajta hagyod néhány percig.

Plusz segítség egyébként, hogy a sörben található alkohol nagyon jól tisztítja és fertőtleníti mind a hajszálaidat, mind a fejbőrödet.

Néhány ételtől pattanásosabb leszel

Aki rendezett már nagy zabapartikat, vagy időnként vannak falórohamai, amikor nem répát és zellert eszeget bűntudatosan, az biztosan tudja, hogy ez a mítosz nem is lehetne igazabb.

Mindenkinél más teszi be az ajtót, néhányan a csokoládéra, néhányan a zsíros ételekre vagyunk érzékenyebbek. Egy biztos: ezek egyike sem tesz túl jót sem a feneked méretének, sem az arcod tisztaságának.

Nem is kell messzire menni a bizonyítékért: rengetegen ettünk össze­vissza karácsonykor, az ekkor előbújó puklik pedig lassan múlnak el, és nem váltják fel őket újak, ahogy visszatérünk az egészségesebb étrendhez.

Moyo Studio/istockphoto.com

Ráfügghetsz az ajakápolódra

Úgy hangzik, mintha az ajakápoló­-biznisz rosszakarói találták volna ki ezt az aljas hazugságot, hogy minél kevesebbet használjunk a Labellóból és társaiból. Az igazság az, hogy a gyakori használat tényleg függővé teheti a szádat.

Ezek a rúzsok ugyanis, míg egyes összetevőik valóban hidratálják a bőrödet, a Daily Makeover cikke szerint ezzel egyidőben kámfort, mentolt és szalicilsavat is tartalmaznak. Ezek viszont épp az ellenkezőjét váltják ki, és kiszárítják a szádat.

Így belekerülsz az ördögi körbe: kiszárad, bekened, amitől még inkább kiszárad, és újra be kell kenned a szádat.

A szoros lófarkaktól kihullik a hajad

Ez is egyszerű fizika: mivel a nagyon szoros copfok folyton kifelé húzzák a hajszálaidat (pláne akkor, ha még gyakran igazgatod is őket), a gyengébbek megadják magukat, és a kezedben maradnak.

De az erősebbeket is nehezebb lesz ott tartani, ahová valók, hiszen folyamatos húzóerőnek tetted ki őket. Így még akár éjszaka is veszíthetsz a fürtjeidből, ha egész nap copfban volt a hajad. Sőt, van egy ijesztő hírünk is: akár hegesedéses hajhullást is előidézhetsz, ha sokat hordod lófarokban a frizurádat.

Ez azt jelenti, hogy a kihullott hajszálak már soha nem nőnek vissza! Szóval, óvatosan azzal a copffal!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást