Pszichológiai trükkök, amivel bárkit az ujjad köré csavarhatsz

Pszichológiai trükkök, amivel bárkit az ujjad köré csavarhatsz

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Pszichológiai trükkök, amivel bárkit az ujjad köré csavarhatsz

Mindig irigykedve figyelted azokat az embereket, akik csak úgy ragyognak és mindenkit magukhoz vonzanak, mint a mágnes? Még ha nem is szereted a rivaldafényt, valld be, hogy jól esne, ha egy kicsit hasonlíthatnál ezekre az ismerőseidre!

Szerencsére nem kell sokat tenni érte, néhány pszichológiai trükk segítségével neked is könnyebben megy majd az ismerkedés!

1. Légy magabiztos

Ha megfigyeled, a karizmatikus egyéniségek mindig magabiztosak. Nem sütik le a fejüket, amikor büszkeségre lenne okuk, és a hangjukat sem félnek kiengedni. Természetesen itt nem az önteltségre és hencegésre gondolunk, de igenis légy tisztában a saját képességeiddel és légy büszke arra, amit elértél.

Te magad hozd meg a döntéseidet és ne várd, hogy mások segítsenek. Ne hagyd, hogy befolyásoljanak, és lehetőség szerint kerüld a „remélem” és a „talán” kifejezéseket olyan közegben, ahol magabiztosnak akarsz tűnni.

2. Legyenek álmaid, céljaid

Természetesen önmagad miatt is fontos, hogy legyenek álmaid és vágyaid, de ha mások látják rajtad, mennyire ambiciózus vagy és küzdesz a céljaidért, akkor garantáltan csodálni fognak és elismernek majd.

Különlegesnek fognak tartani és keresik majd a társaságodat. Így lesz ezzel a kiszemelt férfi is: látni fogja benned a jövőt, a kisugárzást és a pozitív, céltudatos életszemléletet – ilyen csajjal pedig az élet is szebb lehet!

3. Légy stílusos

Itt nem a szépségre gondolunk, amiben a gének valljuk be, nagyon is közrejátszanak. Sem agyonsminkelni nem kell magadat ahhoz, hogy rád figyeljenek.

Az a fontos, hogy legyen egy egyedi, saját stílusod, amiben különbözöl a többiektől. Lehetnek azok klassz ruhadarabok, egyedi cipők, de már egy sál stílusos használatával is maradandó vizuális élményt nyújthatsz.

4. Ne panaszkodj

Az önbizalom nem velünk születik. Az elején szüleink táplálják, aztán környezetünkből építkezünk. Ideális esetben fiatal felnőttként elérheted azt, hogy a legtöbb helyzetet magabiztossággal tudj kezelni. De hiába minden, ha beszédedet negatív életszemlélet jellemzi. Rengeteget ronthatsz az imidzseden, ha panaszkodsz.

Gondolkodj pozitívan és kerüld a negatív beszédtémákat! Persze, nem minden tökéletes az életben, de egy beszélgetést soha ne kezdd panasszal, hadd lássák rajtad, hogy alapvetően pozitív gondolkodásmód és optimizmus jellemez.

5. Használd a testbeszédet

Ha már eléggé magabiztosnak érzed magad, ezt sugároznia kell a testbeszédednek is. Próbálj meg minél többet mosolyogni, nézz mindig a partnered szemébe és a testtartásod soha ne legyen zárt. Ha nagyobb tömeg előtt kell szerepelned, ne görcsölj, lazíts és viselkedj úgy, mint egy hollywoodi sztár a vörös szőnyegen.

6. Légy jó mesélő

Sokan úgy gondolják, ahhoz tehetség kell, hogy valaki jó mesélő legyen. Ez azonban téves elképzelés, ezt a képességet ugyanúgy lehet tanulni, mint bármi mást. Beszéded sugározza a bizalmat, legyél humoros, és nagyon fontos, hogy legyen öniróniád, tudj magadon is nevetni, ha kell. Mesélj személyes történeteket a többieknek, hidd el, értékelni fogják.

7. Beszélgetés közben ne nézz félre

Nagyon fontos, hogy ha beszélgetsz valakivel, végig a másik szemébe nézz. Ne felejtsd el, egy tekintet valóban többet mond minden szónál. Ha a másik szemébe nézel, azt jelzi, figyelsz rá. Ne hagyd, hogy ilyenkor bármi is elterelje a figyelmedet, ilyenkor soha ne nyúlj a telefonod után, csak a másikra koncentrálj.

8. Tanuld meg hallgatni a másikat

Ha már elég magabiztos vagy, akkor sem szabad úgy tenned, mintha Te lennél a világ legfontosabb embere. Ügyelj rá, hogy mások szívesen öntsék ki neked a szívüket. Hallgasd meg őket figyelmesen és légy velük türelmes. Bemutatkozáskor mindig elfelejted a másik nevét? Ennek elkerülésére létezik egy egyszerű trükk: amikor kezet fog veled és elmondja a nevét, csak ismételd el: XY, örülök, hogy megismerhetlek. Hidd el, értékelni fogják, hogy egyből megjegyzed a nevüket.

9. Légy a másik tükörképe

Megfigyelted már, milyen az, amikor két ember szemmel láthatólag egy hullámhosszon van? Nézd meg őket jobban és rájössz, beszélgetés közben olyanok, mintha egymás tükörképei lennének. Ha ugyanazokat a gesztusokat alkalmazod és hasonló arcot vágsz, amit a másik is, akkor érezni fogja, hogy szinkronban vagytok.

Nem kell persze görcsösen figyelni erre, mert viccesen is elsülhet a dolog, és épp a mondandójára nem tudsz majd figyelni, de egy kis odafigyelést mindenképp megér a dolog.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!