9 pszichológiai kérdés, amivel rögtön kiismerheted a másikat

9 pszichológiai kérdés, amivel rögtön kiismerheted a másikat

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 9 pszichológiai kérdés, amivel rögtön kiismerheted a másikat

1. Ha eléd raknának egy borítékot, benne a halálod időpontjával, kinyitnád?

A kérdésből igazán érdekes részleteket tudhatsz meg arról, vajon a beszélgetőpartnerednek mi a véleménye az emberi életről, és a tényről, hogy egyszer mindenki továbbáll. Innentől kezdve ugyanis biztosan rátér arra, szerinte miért jó dolog előre tudni a halálunk időpontját, ahogy arra is, miért nem akarja előre tudni a dátumot, amikor minden véget ér. És ha már itt tartunk: vajon neked mi lenne a válaszod?

2. Te szívesen barátkoznál saját magaddal?

A kérdés segít abban, hogy beleláss a másik önbizalmába, valamint gyengeségeibe és erősségeibe is. Ha valaki igennel válaszol, az azt jelenti, hogy valóban jó embernek tartja magát, és egyúttal jó barátnak is. Van benne elegendő önbizalom – az már a válasz körülményeitől függ, hogy ez megfelelő mértékű, vagy egy kicsit túlzásba esett, és egoistább, mint hitted volna.

Az pedig különösen érdekes, ha valaki erre a kérdésre nemet mond; valószínűleg úgy érzi, mégsem elég jó ember (még ha be sem vallja), és ez esetben neked is érdemes óvatosnak lenned.

3. Ha az emberek feje felett megjelenhetne egy mérleg, mit szeretnél, mit mutasson meg? Hogy mennyire boldogok, gazdagok, milyen a szociális státuszuk, esetleg valami mást?

Persze több válasz is van erre, mi csak felsoroltunk hármat a lehetséges opciók közül. De az, hogy mit választ a partnered, ő mire lenne kíváncsi más emberekkel kapcsolatban, az elmondja, számára mi jelenti a prioritást és az értéket. Aki az anyagi helyzetre kíváncsi, valószínűleg nagyon sokat gondolkodik a sajátján, és több pénzre vágyik (vagy neki annyi van, hogy szívesen hozzámérné magát mások helyzetéhez). Ha a boldogság érdekli, akkor meglehet, hogy úgy érzi, nála mindenki jobb életet él, és szeretne visszajelzést arról, vajon ez tényleg így van-e. Úgyhogy ne felejtsd el azt is megkérdezni a válaszánál, hogy miért épp ezt választotta?

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást