Stílus / Arc

Profi sminktrükkök, amiktől sokkal fiatalabbnak tűnik az arcod

Profi sminktrükkök, amiktől sokkal fiatalabbnak tűnik az arcod

Bármennyire is szeretnéd néha megállítani az időt, sajnos az évek rohamosan telnek, és a bőröd, a hajad, valamint az egész tested is változik közben. Ez egy természetes folyamat, aminek megvan a maga szépsége. Néhány sminktrükkel azonban tehetsz azért, hogy pár évet lecsalhass! 😉

A megfelelő alapok

A jó smink mindig az alapoknál kezdődik, és ez különösen fontos, ha már nem a húszas éveink elején járunk.

Sminkelés előtt mindig hidratáld az arcod, majd használj primert és korrektort, amivel a kisebb bőrhibákat eltüntetheted.

A legjobb, ha a korrektor folyékony, és rózsaszín vagy barackos árnyalatú, hiszen ez jól elfedi a szarkalábakat és egyéb bőrhibákat. A szem környékén mindig felfelé ívelő mozdulatokkal haladj, és az ajkaid körüli kisebb ráncokról se feledkezz meg!

Színek és állagok

Előfordulhat, hogy a korod előrehaladtával le kell cserélned a kedvenc alapozód, hiszen a bőröd folyamatosan változik, és lehet, hogy egy másik termékkel sokkal szebb eredményt tudnál elérni.

Harminc felett inkább sárgásabb árnyalatú alapozót válassz, hiszen attól melegebb tónusú lesz az arcbőröd, ami fiatalít optikailag.

Azt javasoljuk, hogy mindenképp folyékony alapozót válassz, amit lehetőleg szivaccsal vigyél fel, hiszen ez alaposabb és szebb eredményt hoz majd.

Rózsás ajkak

Ahogy idősödsz, az ajkaid is veszítenek feszességükből, és egyre keskenyebbé válnak.

Fontos tehát, hogy továbbra is rendszeresen hidratáld, csak úgy, mint az arcbőrödet, hiszen az éjszakai táplálást, valamint a folyamatos fényvédelmet ezen a területen sem szabad kihagynod.

Ha szeretnél valamilyen színt tenni az ajkaidra, akkor először mindenképp használj primert, ami hidratál és megfelelő textúrát ad, majd inkább a rózsaszínes, mályva és nude árnyalatok közül válassz!

Hangsúlyos szemöldök

Az évek során a szemöldökünk is egyre ritkábbá, vékonyabbá válik.

Azt javasoljuk, hogy egy világosbarna (vagy a hajadhoz leginkább illő, de nem túl sötét) szemhéjpúderrel vagy szemceruzával mindig erősítsd meg a vonalát, hogy vastagabbnak és dúsabbnak tűnjön, amitől az egész arcod fiatalabbá válik!

Csábító szemek

A primer használata, csak úgy, mint az arcod többi részén, a szemeidnél is ugyanolyan fontos. Segít feltölteni az apróbb ráncokat, így az eredmény is egyenletesebb és tartósabb lesz.

Ha eddig fekete szemceruzát és szempillaspirált használtál, fontold meg, hogy lecseréled őket egy sötétbarna árnyalatra, ami összhatásában hasonló eredményt hoz, mégis előnyösebb lehet.

Mivel az évek során a szempillák is vékonyabbá válnak, mindenképpen dúsító spirált használj, de túlzásba semmiképp se vidd, mert itt is érvényes a kevesebb néha több szabály!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást