Beáztatod a tésztát

Miután megfőzted a tésztát, van, hogy hideg vizet engedsz rá, és hagyod benne állni pár percig? Noha jó ötletnek tűnhet azért, hogy ne legyen forró, és rögtön tudjátok enni, valójában kevésbé lesz jó élmény elfogyasztani.
A hideg víz ugyanis eltávolítja a külső, kissé „ragadósabb” bevonatát, amire a szósz és sajt is rátapadna egyébként. Így azt tapasztalhatod, hogy alig van íze az ételnek, miközben a szósz a tányér alján gyűlik össze.
A hideg víz ugyanis eltávolítja a külső, kissé „ragadósabb” bevonatát, amire a szósz és sajt is rátapadna egyébként. Így azt tapasztalhatod, hogy alig van íze az ételnek, miközben a szósz a tányér alján gyűlik össze.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!