Pompon pillanatok: ezeket a kreatív tárgyakat készítheted pomponokból

Pompon pillanatok: ezeket a kreatív tárgyakat készítheted pomponokból

Címlap / Otthon / Pompon pillanatok: ezeket a kreatív tárgyakat készítheted pomponokból

Kulcstartó

Talán nem gondoltál eddig rá, de a pomponokból bájos kis kulcstartókat készíthetsz, és nem csupán akkor, ha egy-egy pompont fűzöl fel a karikára. Két kisebb pompon és némi filcanyag segítségével pl. aranyos cseresznyéket alkothatsz, de ha többet fűzöl össze, akár egy komplett szőlőfürtöt is összeállíthatsz. Ha csak egy pompont tennél érdekessé, akkor pedig jó választás a piros alma: neki is készíthetsz filcből szárat és levelet.

 

Dekoráció

Hozzám hasonlóan talán te sem kedveled igazán azokat az eldobható díszeket, amiket csak egyszer tudunk felhasználni. Szerencsére otthon bőségesen van rá mód, hogy kreatívkodjunk, és valamilyen egyedi dekorációt alkossunk – akár a pomponok segítségével. Ehhez az alkalmi, vagy éppen szezonális díszhez is csak néhány szép pomponra, és az azokat összekötő madzagra lesz szükséged. 

 

Pompon virágok

Egyszerűek, és talán pont ezért olyan nagyszerűek ezek a pomponból készült virágok. Maradék fonalból is könnyedén elkészítheted őket sőt, akár egy pomponon belül is felhasználhatsz több színt. Természetesen a méret is opcionális, a vázában ízlésesen elrendezett pomponok között éppúgy lehet néhány nagyobb, mint néhány kisebb darab – utóbbiakat akár rövidebb hurkapálcán is rögzítheted. 

 

Fali dekoráció

Amennyiben inkább fix dekorációt szeretnél készíteni a pomponokból, érdemes kipróbálnod ezt a technikát. A különböző méretű, színű pomponoktól kezdve akár egészen egyszerű, monokróm fonalat is választhatsz erre a célra. A dekoráció alapja lehet egy falikép, egy tálca, de akár méretre, formára szabott karton is, amire csak rá kell ragasztanod az elkészült pomponokat. Kész is!

 

Még több kreatív pomponos ötletet találsz a következő oldalon. Kattints ide a lapozáshoz >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást