5 pofonegyszerű lakberendezési trükk, ami megváltoztatja az egész otthonod

5 pofonegyszerű lakberendezési trükk, ami megváltoztatja az egész otthonod

Címlap / Otthon / Dekor / 5 pofonegyszerű lakberendezési trükk, ami megváltoztatja az egész otthonod

Neked is feltűnt már, hogy a lakberendezési magazinokban minden olyan tökéletes, olyan jól átgondolt hatást kelt, és te hiába játszol a színekkel meg a textilekkel, valahogy mégsem lesz ugyanaz a hatás a valóságban? Sokszor egészen apró dolgokon múlik, hogy olyan legyen a lakásod, akár egy enteriőr magazin címfotója.

Rejtsd el a kábeleket!

Gondolj csak bele: láttál már lakberendezési fotón kábeleket, routereket, elosztókat?

Ugye, hogy nem!

Ezek a ketyerék a teljes összképet agyon tudják vágni, de persze nélkülük élni nem lehet – úgyhogy rejtsd inkább el őket!

A padlóra helyezett műalkotások amúgy is nagyon trendi lofthangulatot árasztanak, mögöttük pedig elbújtathatod a látképet rontó zsinegeket.

 

Dizájnbútor házilag

A régi bútorok felfrissítése mindig egyedi hangulatot kölcsönöz az otthonodnak, garancia arra, hogy különleges és sehol máshol nem látható darabok legyenek az otthonodban.

De ha már úgyis festesz, miért ne vinnél egy modern csavart a dologba?

Engedd el a fantáziádat, használj élénk vagy különleges, például fémes színeket, akár csak a bútor egy részén, mondjuk a székek lábain, vagy a lábak egy részén.

Az apró változás a különbséget jelenti az egyedi és a magazinokból lemásolt között.

 

Gondold újra a világítást!

Az egy dolog, hogy van egy klassz lámpád, de a lakberendezők szerint az egyik legkomolyabb hiba, amit elkövethetsz, hogy ezzel le is tudtad a fényeket egy helyiségben.

Ellenben funkciós és hangulatvilágítással, akár kisebb méretű dekorációs izzókkal, gyertyákkal és a legszebb dekorációs tárgyakat megvilágító fényekkel hatalmas különbséget érhetsz el.

 

Szezonális kiegészítők

A friss, vágott virágok vagy az aktuálisan, szezonálisan a lakásba kerülő dekorációk szintén nagyon fel tudják dobni az egész belső teret.

Ha nem szeretnél erre költeni, akkor helyezd akár a szezonális gyümölcsöket egy mutatós tálba, így egyszerre érhetsz el friss, otthonos és átgondolt, trendi hatást, miközben nem költesz olyasmire, aminek kizárólag esztétikai haszna van.

Egy szép és ötletes gyümölcstartóba például csak egyszer kell beruházni.

 

Tedd jó helyre a függönyt!

A textíliák szerepe nem elhanyagolható a lakberendezésben, de az sem mindegy, hogy hová kerülnek fel.

Az ablakok, amelyek a fényt engedik be a szobába, egyébként is nagyon fontos sarokkövei a lakberendezésnek, ne hagyd, hogy ne a legszebb formájukat mutassák!

A függönyt soha ne közvetlenül az ablakkeret fölé tedd, hanem fel egészen a mennyezetig – így sokkal nyitottabb, szellősebb és tágasabb hatást érhetsz el, az ablak fölé akasztott függönyök kisebbnek mutatják az ablakodat.

Érdemes szép esésű anyagot választani, ha nem találsz kedvedre valót a függönyök között, akkor vásárolj méteráru boltban! Ha körbe tudod varrni a függönynek vett anyagot, vagy van ismerősöd, aki ezt meg tudja tenni neked, jó eséllyel még sokkal olcsóbban is fogsz majd kijönni.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást