„Gluténmentesen, vegán és természetben megtalálható alapanyagokból is lehet fantasztikus desszerteket készíteni” – interjú a Plantmilkyway egyik tulajdonosával

„Gluténmentesen, vegán és természetben megtalálható alapanyagokból is lehet fantasztikus desszerteket készíteni” – interjú a Plantmilkyway egyik tulajdonosával

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / „Gluténmentesen, vegán és természetben megtalálható alapanyagokból is lehet fantasztikus desszerteket készíteni” – interjú a Plantmilkyway egyik tulajdonosával

Glutén- és tejérzékenyként régóta figyelemmel követem, milyen mentes étkezési lehetőségek közül válogathatunk idehaza, legyen szó éttermekről vagy éppen cukrászdákról. A Plantmilkywayről először jó néhány évvel ezelőtt hallottam, és már akkor egyből feltűnt, hogy egy különleges cukrászdáról van szó, ahol a kínálat nemcsak sokféle mentességnek felel meg, de egészségtudatos is.

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

A közelmúltban tulajdonosváltás történt a vállalkozásnál, nekem pedig éppen ezután sikerült megkóstolnom a süteményeiket, és egyből tudtam, hogy bizony érdemes alaposabban utánajárnom a történetüknek. Az új tulajdonosok Rózsa Fanni és párja, Endre, akik már rövid idő alatt is megmutatták, hogyan lehet egy elismert vállalkozást úgy továbbvinni, hogy még szerethetőbb legyen. De hogy miként is került közel az ő szívükhöz a sütés, a mentes édességek és a vállalkozói kedv, arról maga Fanni mesélt.

Honnan ered a sütés iránti szereteted?

Mivel ételérzékeny vagyok, és a családom is érintett ebben, már gyerekkoromban megszoktam, hogy otthon sütünk-főzünk, mert máshol szinte semmit nem ehettünk. Először az alapokat sajátítottam el: rántotta, pirítós, muffin. Később jöttek a bonyolultabb ételek, mint a sültkrumpli olajban, rántott hús és rizskoch. 

Az első házi tortám egy Kinder csoki ihlette édesség volt. Bár a külseje nem volt tökéletes, az íze mennyei lett. Az utolsó tortát, amit otthon sütöttem, a vőlegényem 19. születésnapjára készült, egy kókuszos különlegesség volt. De itt be is fejeztem az otthoni karrieremet.

Amikor kirepültem otthonról, egyszerű, alternatív lisztekkel készült süteményeket kezdtem sütni, hobbiból. Nem terveztem cukrász karriert, és ma sem nevezem magam cukrásznak – egyszerűen örömmel sütök. Bevallom, nem mindig van türelmem hozzá, de a Plantmilkyway megtanított arra, hogy a türelem elengedhetetlen. 

Plantmilkyway interjú
plantmilkyway.hu

Őszinte leszek, nem szeretek minden nap sündörögni a konyhában. Csak akkor sütök, amikor kedvem van, mert így tudom igazán szívvel-lélekkel elkészíteni a süteményeket. Ha épp nincs hozzá hangulatom, a vőlegényem, Endre, és a profi, lelkes cukrászunk veszik át a feladatokat.

Nem titok, tudatosan építjük a vállalkozásunkat: szeretnénk a legjobb cukrászokkal dolgozni a jövőben is, ügyelni az állandó jó minőségre és minél több emberhez eljuttatni a kiváló mentes tortáinkat.

Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/10
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!