Leesett az állunk: 10 pici konyha, 10 zseniális megoldás

Leesett az állunk: 10 pici konyha, 10 zseniális megoldás

Címlap / Otthon / Dekor / Leesett az állunk: 10 pici konyha, 10 zseniális megoldás

1. Fehér felületek

Nem kell csüggedned akkor sem, ha tényleg csak pár négyzetméter áll rendelkezésedre. A helységet tágítja a világos, egyöntetű színvilág, hiszen a padló, a fal és a szekrények is fehérben pompáznak. Mivel a felületek textúrája más, az összhatás tágas, de egyáltalán nem unalmas.

 

2. Asztal, méretre szabva

Ebben a konyhában nem maradt túl sok hely az étkezőnek, a tulajdonos mégis remek megoldást talált. A tökéletesen méretre szabott, praktikus félkör alakú asztal pont akkora helyet foglal, amennyire szükség van. Praktikus és remekül illeszkedik a skandináv stílusú enteriőrbe.

 

3. Teakonyha étkezővel

Ez a helyiség a legjobb indulattal is csak egy mini teakonyha, mégsem hiányzik belőle semmi. Az aprócska ebédlőasztalnál egyszerre többen is meg tudnak reggelizni. A szellős polcoknak köszönhetően egyáltalán nem kelt zsúfolt hatást.

 

4. Nyitott polcok

Ez a konyha kicsi és keskeny, így ha kétoldalt a szokásos konyhai felsőszekrények lennének, zavaróan szűk lenne a helyiség. A nyitott polcok ugyanannyi tárolóhelyet adnak, a hatás mégis szellős és könnyed. A mosogató középen helyezkedik el, így a konyhapulton is sok a munkafelület.   

 

5. Sokoldalú konyhasziget

Ez a kis konyha kellemes és stílusos, amit elsősorban annak köszönhet, hogy alsószekrényei halvány mályvaszínben, felsőszekrényei pedig vakító fehérben pompáznak. A kontraszt nemcsak elegáns, hanem optikailag tágítja és dinamikussá teszi a teret is. A konyhasziget itt nemcsak praktikus tároló, és munkafelület, hanem ebédlőasztalnak is jól használható. 

 

6. Stílusos konyhabox

A lakberendező remekül gazdálkodott a rendelkezésére álló kevés hellyel és azzal, hogy „dobozba zárta” a konyhát, nemcsak vizuálisan különítette el, hanem igazi dizájn-fókuszpontot is teremtett. A boxot más színűre festette, amivel még jobban szeparálta a helyiséget. Zárt felsőszekrények helyett itt is a jól bevált polcos megoldás ad bőséges tárolóhelyet.

 

7. Praktikus minikonyha

Sok jó konyhaeszköz kis helyen is elfér, ahogy az alábbi kép is bizonyítja. Ez a konyha igazán miniatűr, mégis látszik rajta, hogy jól használható. A főzőlap a mikrón kapott helyet és a függőleges felületet is jó hasznosították a plafonig érő felsőszekrények segítségével. 

 

8. Maximális helykihasználás

A kis konyha nem csak fehér lehet, hiszen ennek a helyiségnek is remekül áll a sötét színű konyhapult. A hűtőszekrény igen méretes, mégsem nyomja össze a teret, mert tökéletesen funkcionál térelválasztóként az ebédlőasztal és a konyhai munkaterület között. A felsőszekrény nem ér a plafonig, a tetejét polcként használják, amin növények pompáznak. 

 

9. Az acél bűvöletében

Ez a helyiség olyan, mintha egy étterem rozsdamentes acélból készült konyhájában járnánk: sallangmentes, praktikus és letisztult. A mosogatószekrény alja nyitott és katonás rendben sorakoznak benne a főzéshez használt kellékek. A falipolc pusztán dekorációknak ad helyet és még otthonosabbá teszik a hangulatot a falon elhelyezett képek.

 

10. Vertikális tárolás

Mindig van hely, ha máshol nem, akkor függőlegesen. Ez a konyha kihozza térből a maximumot, a szekrény oldalának minden négyzetcentiméterét hasznosítva. Bögrék, merőkanalak és fűszerek kapnak helyet a vertikális térben, így nemcsak könnyen hozzáférhetőek, de még vizuális élményt is nyújtanak. 

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást