Pici a fürdőszobád? Trendi helytakarékos ötletek

Pici a fürdőszobád? Trendi helytakarékos ötletek

Címlap / Otthon / Dekor / Pici a fürdőszobád? Trendi helytakarékos ötletek

Amikor végre elkezdtük tervezni a saját fürdőszobánkat, tudtuk, hogy nem lesz túl sok helyünk, ezért gondosan kell megválogatnunk a bútorokat éppúgy, mint a kiegészítőket. Bár a különálló zuhanyzóról és a kádról sem kellett lemondanunk, ennek érdekében el kellett felejtenünk az extra tárolókat. Szerencsére manapság már rengeteg alternatív lehetőség létezik, ha szeretnéd izgalmasan, de mégis látványosan és praktikusan berendezni a fürdőszobádat. Mutatok is néhányat ezek közül! 

Üveg választékok

Az üveg választékok nem csupán trendi alternatíváknak számítanak manapság, tökéletesen lehet a segítségükkel növelni a teret. Szerencsére nem csak optikailag javítanak sokat a látványon, helytakarékosság szempontjából sem utolsók: még egy edzett, törésálló üveg is jóval vékonyabb, mint bármilyen fal, amire a fürdőszobában burkolatnak is kerülnie kell – ez újabb extra centiket venne el a térből.

 

 

 

Beépített és süllyesztett polcok

A süllyesztett polcok egyetlen komolyabb hátránya, hogy jó előre kell velük tervezni, ezért már a felújítás kezdetén bele kell kalkulálni, ha ilyet szeretnétek kialakítani a fürdőszobátokban. Ugyanakkor helytakarékosság szempontjából megkérdőjelezhetetlen, mennyire praktikusak ezek a polcok. Mivel falba kerülnek beépítésre, nem vesznek el helyet a fürdőszobából és rengeteg holmit elnyelnek. Az csak hab a tortán, hogy gond nélkül lehet burkolni rájuk, így akár a fürdőkád mellett, vagy a zuhanyzóban is kialakításra kerülhetnek.

Hasonlóan praktikusak a beépített polcok is, amik ugyan gyakran járnak némi extra helyigénnyel, de általában ott használhatjátok fel őket, ahol semmi más nem férne el esztétikusan. Érdemes minden rejtett zugot, felületet kihasználni, főleg, ha az egyébként is adott: a fajba rejtett öblítő rendszerek például szinte megkövetelik, hogy a felső részük extra tárolóként funkcionáljon. Egy kis fürdőben ez a kialakítás sokkal célszerűbb megoldás, mint ha plafonig vinnétek a gipszkartont, és egy akár 20-30 centi széles tárolótól ellessetek. 

 

 

 

Rekeszes tárolók

A rekeszes tárolók nagyon trendi megoldásnak számítottak az elmúlt időszakban, és még mindig töretlen a népszerűségük. Leginkább a beépített polcokon, polcrendszerekben állják meg a helyüket, és legnagyobb előnyük abban rejlik, hogy rengeteg holmit el tudsz bennük rejteni. Sokkal több minden fér egy méretes dobozba, mintha csak a polcra pakolnál, ráadásul jóval esztétikusabb is lehet a végeredmény. Míg – különösen az ajtó nélküli polcokon – nagyon feltűnő a rendetlenség, addig a dobozoknak, rekeszeknek csak az oldaluk látszik, és így rengeteg extra holmit tudnak elnyelni, dekoratív formában.

 

 

 

Faltól falig

Ha minden négyzetcentiméter számít, akkor nem is kérdés, hogy faltól falig való beépítésen kell gondolkoznotok. Ilyen esetekben ritkán jöhetnek szóba az olcsóbb, standard bútorok, általában készítettnetek kell méretre szabott változatokat. Ez sajnos valóban nem feltétlenül pénztárcabarát megoldás, de megéri a beruházás, ha végül mindennek találtok helyet. Bár hátránnyal is járnak az egyedi megoldások, egyértelmű előnyük, hogy tökéletesen testre tudjátok szabni őket. Ez nem csak a méretre igaz, hanem a színvilágra, a fogantyúkra, és persze az anyagokra is. Ha mindent egyénileg csináltattok, akkor valóra válthatjátok a legmerészebb terveket is.

 

 

 

Lebegő polcok és bútorok

Bár a beépített szekrények praktikussága megkérdőjelezhetetlen, ha optikailag nagyobbnak mutatnátok a teret, akkor nem mindig jó ötlet maximálisan kihasználni a rendelkezésetekre álló felületeket. Persze, az igazán apró fürdőkben nincs más megoldás, de ha a tárolást meg tudjátok oldani másik helyiségben, vagy nem kell mindent egy helyre zsúfolnotok, akkor érdemes elgondolkoznotok a lebegő bútorokon és polcokon. Ezek a megoldások az elmúlt években különösen nagy népszerűségnek örvendtek, ugyanis légiesnek, jól átláthatónak mutatják a teret, ráadásul a kialakításuknak köszönhetően könnyű alattuk is tisztán tartani ezt a nedves és páradús helyiséget. Egyébként nem muszáj teljesen üresen hagyni a lebegő bútorok alatti területet, opcionálisan kerülhetnek ide rekeszes tárolók, vagy akár egy mozgatható szennyes tartó, extra polc is.

 

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást