5+1 pénztárcabarát lakásdekor tipp, amit azonnal ki akarsz majd próbálni

5+1 pénztárcabarát lakásdekor tipp, amit azonnal ki akarsz majd próbálni

Címlap / Otthon / Dekor / 5+1 pénztárcabarát lakásdekor tipp, amit azonnal ki akarsz majd próbálni

Költözés vagy lakásvásárlás után nem mindig jut pénz a dekorációra, hiszen ezek az apróságok nélkülözhetőségük miatt legtöbbször a prioritási lista legvégén kullognak. De azt ugye tudod, hogy az igazi otthon hangulatot nem a nagybútorok, hanem a kiegészítők és dekor elemek adják meg? Ha nem szeretnél hónapokat várni a beszerzésükkel, akkor olcsóbban is megúszhatod a szépítkezést, csak kövesd ezeket a trükköket!

Gondold át!

Először inspirálódj az interneten vagy a boltokban, és döntsd el, hogy milyen stílusban szeretnéd dekorálni a lakásod. A vintage stílus tetszik, a természetes anyagokat szereted, funkcionális dekorációt szeretnél vagy a minimalista design illik hozzád?

Ha megvan a stílus, és az a néhány fő szín, amivel dekorálnál, akkor nézd át a különböző helyiségeket a lakásban, és írj egy listát, hogy mit hova tennél. Írd fel a szükséges méreteket, számold ki a költségkeretet, és csak ezek után kezdj el aktívan nézelődni!

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Olcsó alapanyagok

Nem kell elsőre a boltok kínálatából szemezgetni, hiszen szuper megoldás, ha te készítesz dekorációt a lakásodba. Ne ijedj meg, ezek olyan ötletek, amikhez nem kell óriási kézügyesség, elég, ha szedsz néhány ágat a kertből, és azokat díszíted fel vagy papírból készítesz különböző dekorációs elemeket.

Hidd el, egy-két ilyen apróság is nagyon otthonossá teszi a lakásod, és ha ügyes vagy, nem is kerül semmibe, csak egy kis időt és energiát kellett ráfordítanod.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Képek mindenhol

A képek minden lakást személyessé és otthonossá tesznek. Tegyél ki a nappalidba néhány fotót a családodról, a barátaidról vagy a kedvenc utazásaidról, így amikor ránézel egy-egy ilyen emlékre, mindig jó érzés fog eltölteni.

Ha szeretsz utazni, akkor készíts újságpapírból vagy újrafelhasználható papírból egy scratch mapet, amin jelölheted is, hogy hol jártál már a világban.

Ha szeretsz fényképezni, akkor kiteheted a saját fotóidat vagy Instagram képeidet is, és nem akarsz képkeretre külön költeni, akkor csíptesd rá őket egy madzagra, és így applikáld fel valamelyik falra!

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Egy kis „zöld”

Ha már természetes dekorációról van szó, akkor mindenképpen számításba jönnek a növények és a virágok. Szerintünk egy lakásba mindig szükség van élő dekorációra is, hiszen ezekkel nem csak életet lehelsz az egyes helyiségekbe, de te is sokkal jobban fogod tőlük érezni magad.

Tipp: Azt javasoljuk, hogy látogass el egy kertészetbe, ahol jóval olcsóbban tudsz beszerezni mindent, amire szükséged van, és még segíteni is tudnak a növények ápolásával kapcsolatban. Ha pedig egy kis vidámságot szeretnél varázsolni a lakásodba, akkor vegyél néha egy-egy szép csokor virágot a nappalidba!

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Leárazások

Ha ragaszkodsz pár olyan dekorációs elemhez, amit a lakberendezési áruházakban néztél ki, akkor se kapkodd el a döntést! Praktikus, ha ilyenkor körbenézel még az interneten, hiszen van, hogy megtalálod ugyanazt a terméket olcsóbban egy adok-veszek oldalon vagy egy másik üzletben.

Plusz az is jó spórolási módszer, ha kicsit türelmes vagy és kivárod a leárazások idejét. Ez már csak azért azért is jó, mert pár hét múlva lehet, hogy rövidebb lesz a listád – tapasztalatból tudjuk, hogy ennyi idő alatt valószínűleg rá fogsz ébredni, hogy még sincs szükséged az összes dologra, amit elsőre kinéztél.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Használd fel újra!

Nem csak okos, de trendi megoldás is, ha régi felújított bútorokkal vagy dekorációval dobod fel a lakásod. Ha olcsón szeretnél egy-egy izgalmas bútordarabot, gyertyatartót, képkeretet vagy tükröt beszerezni, akkor először érdemes szétnézni a nagyinál, a rokonok nem használt bútorai között vagy a pincében.

Ha megvan a kiválasztott darab, akkor akár te is fel tudod újítani vagy az ízlésedre tudod szabni egy kis festékkel, de ha nagyobb alakításokat kell végezni, akkor akár szakemberhez is fordulhatsz. 

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!