Pénztárcabarát divatslágerek, amelyeket hordanod kell

Pénztárcabarát divatslágerek, amelyeket hordanod kell

Címlap / Stílus / Divat / Pénztárcabarát divatslágerek, amelyeket hordanod kell

Divat ide vagy oda, mindig vannak olyan darabok, amelyekért nem feltétlen érdemes sok pénzt áldozni, vagy éppen egy kis kreativitással és némi ráfordított idővel egy régebbi darabot is átalakíthatunk nagyon menő divatdarabbá, és lehet, hogy ettől még eredetibb is lesz a szettünk.

Persze, ez csak a bátrabbaknak lehet érdekes, akik hozzá mernek nyúlni ruháikhoz. 

Érdemes végiggondolni, hogy valóban megéri-e sokat költeni az egyes divatos darabokra, melyekkel szinte bármelyik márkaboltban összefuthatunk.

Most néhány olyan alapdarabot emelnék ki, amelyekhez nagyon olcsón is hozzá lehet jutni, és nem kell okvetlen tízezreket költeni rá, vagy akár éppen mi magunk is átalakíthatunk egy régebbi kedvencünket.

Első ilyen klasszikus divatsláger a balerinacipő. Egy egyszerű, kényelmes és nagyon sok mindenhez passzoló darab, nagyon sok nő cipőtartójában lapul egy ilyen. Kapható bőrből, műbőrből, textilből, leopárd mintásat, egyszínűt, pöttyöset, masnival ellátottat és simát is, egyszóval rengeteg változatban találkozhatunk vele, azonban az áruk is olykor meglepően drága lehet.

Érdemes akkor kiadni rá picivel magasabb összeget, ha az bőrből, vagy valamilyen minőségi anyagból készült, mert akkor még megérheti a pénzét. Ha viszont különösebb extrákkal nem rendelkezik, akkor érdemesebb olcsóbban keresgélnünk egy csini darab után.

Egy másik nagy klasszikus és egyben praktikus, főleg átmeneti évszakban jó megoldást jelentő darab a gumicsizma. Ebből is sokfélét lehet kapni, találkozhatunk vele rövidebb, illetve hosszabb szármegoldással, különböző mintákkal, szerencsés esetben bélelt változatban is.

A gumicsizma mellett szól, hogy egy igencsak strapabíró darab, tehát ha egyszer valaki rálel az álom gumicsizmájára, akkor azt valószínű elég sokáig tudja nyúzni, de azért mivel nagyjából mindegyik gumicsizma ugyan azt tudja, és általában ritkábban viseljük, nem árt elgondolkodni, hogy mennyit vagyunk hajlandóak rá áldozni.

Rengetegen kedveljük és már a klasszikusok közé verekedte magát a tornacipő, melynek létezik rövid és hosszabb szárú változata is.

Előfordulhatnak klasszikusan egyszínű, de akár mintás változatban is, léteznek bélelt, melegebb megoldások, melyek a hűvösebb időkben nagyon jól jöhetnek, illetve még platformos változatban is találkozhatunk velük. Egy ilyen darabot szintén nagyon változatos áron tudunk beszerezni, de legtöbb esetben inkább csak a márkát fizettetik meg velünk. 

A hátizsák most lányoknál és fiúknál is nagy kedvencnek számít. Egyes darabokat a tornazsák inspirált, amellyel gyerekkorunkban a tornacuccunkkal tömtünk púposra. Persze azért újragondolt változatban, de formailag a régi időkre emlékeztet bennünket.

Legtöbbször potom összegért hozzájuthatunk egy ilyen darabhoz, de akár az ügyesebb, varrni tudók még maguknak is elkészíthetnek egy egyedibb darabot. Ezt a táskát inkább a szabadidős napokra, vagy az edző cucc tárolására érdemes használni olyanoknak, akiknek tetszik ez a típusú táska.

Az oversize pulcsik és pólók már egy ideje hódítanak, és úgy néz, ki még maradnak is egy ideig, tehát akinek szimpatikusak az ilyen fazonok érdemes néhányba beruházni, mert sok márkaüzletben, mivel alapdarabnak számít, olcsóbban beszerezhetők, főleg a basic, egyszerű változatban. De a merészebbek akár egy férfi pólót, esetleg pulóvert is átavanzsálhatnak nagyon trendi oversize darabbá. 

A hasvillantós felsőkkel sokan nem értenek egyet, hogy ugyan milyen céllal lett kitalálva és vajon komfortos, esztétikus viseletet jelent. Ez egy valóban speciálisabb divatdarab, ami nem is feltétlenül áll jól mindenkinek és az is kicsit nagyobb körültekintést igényel, hogy hogyan viseljük. Egyszerűbb változataiban ugyan úgy, mint az oversize darabok esetében olcsóbban is beszerezhetők. A merészebbek viszont ollót is ragadhatnak, és akár egy régi hosszú ujjú pólót is újragondolhatnak. 

A szaggatott, koptatott farmerek is nagyon jól tud kinézni, viszont csak azért, mert van rajta néhány szaggatás, és koptatás nem okvetlen kell többet fizetnünk érte. Tény, hogy a gyári szaggatás már készen kínált és biztosan menő, de akár mi magunk is tehetünk egy próbát.

Nem kell hozzá más, csak egy olló, amivel függőleges irányban koptatjuk az anyagot. Ősi praktika a törött tégladarab használata, amivel szintén koptathatjuk a farmerunkat. Kis kitartás szükséges ugyan, de ennél költséghatékonyan még álmunkban sem úszhatnánk meg a szakadt, koptatott farmer beszerzését.

A leggings-ek és jeggings-ek is törhetetlenül uralják a divatdarabok alapdarabjainak címét. Szinte bármelyik üzletben és nagyon olcsón beszerezhetők. Titka az egyszerűségében és a kényelemben rejlik. 

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!