Divat / Stílus

Divat tippek, hogyan viseld a ráncolt darabokat – észrevétlenül karcsúsítanak a húzott ruhák

Divat tippek, hogyan viseld a ráncolt darabokat – észrevétlenül karcsúsítanak a húzott ruhák

Már akkor is a szerelmese voltam a ráncolt fazonú ruháknak, amikor utoljára felbukkantak a divatban – így aztán a napokban különösebb gondolkodás nélkül vittem magammal a legújabb jelöltet a próbafülkébe. Nem kellett csalódnom: ezek a fazonok még mindig annyira trükkösek, praktikusak és kényelmesek, hogy az idei szezonban egyenesen kihagyhatatlanok lesznek. De vajon hogyan érdemes viselni a különböző húzott, ráncolt ruhákat?

Húzott ruhák

A ráncolásban az a jó, hogy a megfelelő részen elrejtve szinte nem is látszik, ellenben rengeteget lehet csalni a segítségével. Jó példa erre a derékban ráncolt ruha, ami garantáltan a lehető legvékonyabbnak mutatja majd tested kiemelten karcsú területét.

Attól függően, mennyire széles ez a ráncolás, más-más hatást érhetsz el, így a kevésbé vékony derékon éppúgy bevetheted ezt a praktikát.

Természetesen a ráncolások idén nem csak a derékvonalon tűnnek fel, megjelennek a ruhák más részein is: felbukkannak a háton, vagy éppen a mellek területén. Ami biztos, hogy nagyon előnyös és kényelmes viseletnek számítanak és egészen különleges kivágásokat, szabásvonalakat is lehetővé tesznek.

 

 

 

Bájos blúzok

Idén a blúzok nagyon különlegesnek ígérkeznek, legalábbis egészen másként festenek majd, mint ahogy az utóbbi években megszokhattuk őket. A crop topokkal már volt idő megbarátkozni, de idén robbantak be a trendekbe a viktoriánus stílusú és a buggyos, rakott, túlméretezett ujjrésszel rendelkező blúzok. Ezek önmagukban is kellően sokrétűek ahhoz, hogy igazán egyedi és különleges oufiteket állíts össze – hát még akkor, ha időnként a ráncolt megoldásokat is beveted!

Ha a lehető legkarcsúbb szabásvonalat keresed, akkor válassz olyan – a derekadon és a hasadon húzott ruhát –, aminek az ujjrésze elnagyolt, mert ezzel optikailag hihetetlenül karcsúnak mutathatod a törzsedet.

A bő ujjak már eleve ezt a hatást segítik elő, de ha erre rásegítesz egy ráncolt derékrésszel, akkor biztos lesz a sikered. Amennyiben inkább a pocakodat rejtenéd el, érdemes a mellben ráncolt darabok mellett voksolnod, hiszen így a kebleidre terelődik a figyelem és a hangsúly, miközben a lazább esésű anyagrész mögött gond nélkül elrejtheted a hasadat. Ha kellően karcsú vagy, akkor érdemes egy darabban három nagy trendet ötvöznöd: a crop topok idén lehetnek buggyos ujjúak és bizony ráncoltak is. Rövid és hosszú nadrággal, szoknyával is tökéletes választásnak bizonyulnak!

 

 

 

Trendi szoknyák és rövidnadrágok

A romantikus vonalat képviselik azok a szoknyák, rövidnadrágok, valamint nadrágszoknyák, amik lágyabb anyagból készültek és alapvetően derékhangsúlyosak. Idén nagy slágernek bizonyulnak a kétrészes együttesek, amiket akár külön-külön is bátran felvehetsz, ezzel is változatosságot csempészve az összeállításaidba.

A ráncolást illetően ezúttal is a derékra kerül a hangsúly: divatosnak számítanak azok az alsórészek, amiknek a derékvonala akár 10-15 centi magas is lehet, és természetesen ráncolt, húzott.

Ezek a fazonok ugyancsak nagyon praktikusak, hiszen remekül idomulnak a derékvonalhoz, szemben a merev anyagokkal, amik akár már egy-két kiló plusz esetében is szűkösek, kényelmetlenek lehetnek. A ráncolt derékvonal esetében viszont nem kell attól tartanod, hogy szorossá válik a ruhád, vagy éppen eláll majd a derekadon, és ezzel nem a legkarcsúbb formádat mutatja.

 

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást