Stílus / Divat

Divat tippek, hogyan viseld a ráncolt darabokat – észrevétlenül karcsúsítanak a húzott ruhák

Már akkor is a szerelmese voltam a ráncolt fazonú ruháknak, amikor utoljára felbukkantak a divatban – így aztán a napokban különösebb gondolkodás nélkül vittem magammal a legújabb jelöltet a próbafülkébe. Nem kellett csalódnom: ezek a fazonok még mindig annyira trükkösek, praktikusak és kényelmesek, hogy az idei szezonban egyenesen kihagyhatatlanok lesznek. De vajon hogyan érdemes viselni a különböző húzott, ráncolt ruhákat?

Húzott ruhák

A ráncolásban az a jó, hogy a megfelelő részen elrejtve szinte nem is látszik, ellenben rengeteget lehet csalni a segítségével. Jó példa erre a derékban ráncolt ruha, ami garantáltan a lehető legvékonyabbnak mutatja majd tested kiemelten karcsú területét.

Attól függően, mennyire széles ez a ráncolás, más-más hatást érhetsz el, így a kevésbé vékony derékon éppúgy bevetheted ezt a praktikát.

Természetesen a ráncolások idén nem csak a derékvonalon tűnnek fel, megjelennek a ruhák más részein is: felbukkannak a háton, vagy éppen a mellek területén. Ami biztos, hogy nagyon előnyös és kényelmes viseletnek számítanak és egészen különleges kivágásokat, szabásvonalakat is lehetővé tesznek.

 

 

 

Bájos blúzok

Idén a blúzok nagyon különlegesnek ígérkeznek, legalábbis egészen másként festenek majd, mint ahogy az utóbbi években megszokhattuk őket. A crop topokkal már volt idő megbarátkozni, de idén robbantak be a trendekbe a viktoriánus stílusú és a buggyos, rakott, túlméretezett ujjrésszel rendelkező blúzok. Ezek önmagukban is kellően sokrétűek ahhoz, hogy igazán egyedi és különleges oufiteket állíts össze – hát még akkor, ha időnként a ráncolt megoldásokat is beveted!

Ha a lehető legkarcsúbb szabásvonalat keresed, akkor válassz olyan – a derekadon és a hasadon húzott ruhát –, aminek az ujjrésze elnagyolt, mert ezzel optikailag hihetetlenül karcsúnak mutathatod a törzsedet.

A bő ujjak már eleve ezt a hatást segítik elő, de ha erre rásegítesz egy ráncolt derékrésszel, akkor biztos lesz a sikered. Amennyiben inkább a pocakodat rejtenéd el, érdemes a mellben ráncolt darabok mellett voksolnod, hiszen így a kebleidre terelődik a figyelem és a hangsúly, miközben a lazább esésű anyagrész mögött gond nélkül elrejtheted a hasadat. Ha kellően karcsú vagy, akkor érdemes egy darabban három nagy trendet ötvöznöd: a crop topok idén lehetnek buggyos ujjúak és bizony ráncoltak is. Rövid és hosszú nadrággal, szoknyával is tökéletes választásnak bizonyulnak!

Olvastad már?  Alacsony vagy? Ha ezeket hordod, az összes pasi megfordul majd utánad

 

 

 

Trendi szoknyák és rövidnadrágok

A romantikus vonalat képviselik azok a szoknyák, rövidnadrágok, valamint nadrágszoknyák, amik lágyabb anyagból készültek és alapvetően derékhangsúlyosak. Idén nagy slágernek bizonyulnak a kétrészes együttesek, amiket akár külön-külön is bátran felvehetsz, ezzel is változatosságot csempészve az összeállításaidba.

A ráncolást illetően ezúttal is a derékra kerül a hangsúly: divatosnak számítanak azok az alsórészek, amiknek a derékvonala akár 10-15 centi magas is lehet, és természetesen ráncolt, húzott.

Ezek a fazonok ugyancsak nagyon praktikusak, hiszen remekül idomulnak a derékvonalhoz, szemben a merev anyagokkal, amik akár már egy-két kiló plusz esetében is szűkösek, kényelmetlenek lehetnek. A ráncolt derékvonal esetében viszont nem kell attól tartanod, hogy szorossá válik a ruhád, vagy éppen eláll majd a derekadon, és ezzel nem a legkarcsúbb formádat mutatja.